Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Προς τα Πνευματικά μου Παιδιά .
Αγαπητά μου πνευματικά παιδιά την ευχή της καλής Παναγιάς μας να έχουμε όλοι μας .
 Έρχομαι σήμερα κοντά σας με αυτήν την ταπεινή επιστολή μου για να σας καλέσω σε κοινό αγώνα αυτές τις 15 ημέρες που ξεκινούν μπροστά μας.  
Από αύριο θα ξεκινήσει εις την ζωή μας η δεκαπενθήμερη νέκρωση μας , όπου όλοι μας μέσα από τον βίο μας τις πράξεις μας και τα έργα μας καλούμεθα να υποδεχθούμε το μεγάλο γεγονός της Μεταστάσεως της κυράς μας Θεοτόκου.
Έρχομαι σήμερα κοντά σας με αυτήν την επιστολή μου
ως Πνευματικός σας Πατέρας για να σας ενδυναμώσω ταπεινά εις την περίοδο που θα διανύσουμε.
Αυτές  της ημέρες  Αγαπητά μου παιδιά που θα διανύσουμε έχουμε την μεγάλη ευκαιρία όλοι μας και πρώτος εγώ ο ελάχιστος των ελαχίστων να βάλουμε ένα στόχο και να τον πετύχουμε, ο στόχος μας είναι η Μετάσταση της Θεοτόκου μας  να μας βρει όλους αγαπημένους όλους ενωμένους και κυρίως όλους έτοιμους να δεχθούμε τον Σωτήρα Χριστό μέσω της θειας μεταλήψεως στην καρδιά μας με μεγάλη ταπείνωση, αγάπη , πραότητα και κυρίως συγχώρεση .
Όμως για να το πετύχουμε αυτό πρέπει πρώτα απ’όλα να δαμάσουμε το ίδιο μας το σώμα, να δαμάσουμε την σκέψη μας , να δαμάσουμε την επιθυμία μας .
Και για να γίνω πιο κατανοητός σας λέγω και σας αναλύω με απλά λόγια όλα όσα αφορούν  τα τρία σημεία που σας ανέφερα προηγουμένως  δηλαδή πρώτον να δαμάσουμε το σώμα μας τι θέλω να πω εις την αγάπην σας, είναι πολύ απλό Αγαπητοί μου πως μπορούμε να δαμάσουμε το σώμα μας ; αν καταφέρουμε και νικήσουμε το πάθος που έχουμε με την κρεατοφαγία δηλαδή πιο απλά να μπορέσουμε να νηστέψουμε όλοι μας.
Δυστυχώς όλοι μας και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου έχουμε γίνει κρεατοφάγοι δηλαδή έχουμε γίνει οπαδοί του κρέατος και όλοι μας ξέρουμε το πόσο βλαβερό είναι εις την ζωή του ανθρώπου και την υγεία μας.
Ας πούμε ότι θα κάνουμε μια μικρή αλλά ουσιαστική  αποτοξίνωση όλοι μας αν το καταφέρουμε αυτό τότε τον  πρώτον στόχο τον πετύχαμε δηλαδή δαμάσαμε το σώμα μας. Αν πετύχουμε όλο αυτό τότε όλοι μας έχουμε ισχυρή θέληση και δυνατό χαρακτήρα και μπορούμε να νικήσουμε το πάθος της κρεατοφαγίας.
Το δεύτερο σημείο που σας ανέφερα είναι να δαμάσουμε την σκέψη μας τι θέλω με αυτό να πω εις την αγάπη σας όταν σκεφτόμαστε αρνητικά για τον δίπλα μας τον συνάνθρωπο μας τότε τι κάνουμε αμαρτάνουμε Αγαπητά μου παιδιά , τι και αν έχουμε νηστέψει από το κρέας σωματικά δεν έχουμε επιτύχει την σωτήρια μας διότι σκεφτήκαμε κατά του συνανθρώπου μας κατά του αδελφού μας , ε εμείς να το αλλάξουμε αυτό έτσι απλά χωρίς μεγαλεία και επαίνους από σήμερα να διώξουμε όλοι μας την κακιά και την επιβλαβή σκέψη μας και να σκεφτόμαστε όλοι μας θετικά υπέρ του συνανθρώπου μας υπέρ του αδελφού μας ακόμα και υπέρ του εχθρού μας, γιατί ο θεός μας, μας έδωσε την ζωή όχι για να δημιουργούμε εχθρούς αλλά φίλους και αδελφούς μεταξύ μας.
Αν το καταφέρουμε όλοι μας αυτό τότε έχουμε κερδίσει και το δεύτερο σημείο δηλαδή να δαμάσουμε την σκέψη μας.
Τρίτο σημείο που σας ανέφερα ,είναι να δαμάσουμε την επιθυμία μας, η λέξη επιθυμία Αγαπητά μου παιδιά έχει πολλές έννοιες όμως οι αρνητικές επιθυμίες είναι αυτές που κάνουν το μεγαλύτερο κακό στον άνθρωπο , και κακή επιθυμία είναι η επιθυμία της σάρκας, η επιθυμία του πλούτου, η επιθυμία της πλούσιας ενδυμασίας η επιθυμία της δόξας και των μεγάλων τίτλων και πολλά άλλα που αν τα απαριθμήσω χιλιάδες κόλλες χαρτιού θα καταναλώσω περί της επιθυμίας, θα σταθώ πολύ απλά στην λέξη επιθυμία ,και θα ζητήσω από την αγάπη σας να αποβάλουμε όλοι μας ότι επιθυμούμε και έχει να κάνει με όλα αυτά που βλάπτουν τον άνθρωπο, όλοι μας μέσα μας ξέρουμε τι μας βλάπτει.
Αφού όλοι μας το ξέρουμε το τι είναι άσχημο και κακό τότε ας το αποφύγουμε και αν το καταφέρουμε τότε έχουμε κερδίσει και το Τρίτο σημείο που σας ανέφερα δηλαδή να δαμάσουμε την επιθυμία μας.
Και τα τρία σημεία αυτά μαζί Αγαπητά μου  παιδιά αν καταφέρουμε και τα κάνουμε πράξει αυτή την περίοδο της νηστείας  τότε έχουμε κερδίσει ένα μεγάλο και δυνατό στοίχημα και το στοίχημα αυτό δεν είναι άλλο από το να είμεθα δυνατοί και ισχυροί άνθρωποι με δυνατή θέληση όπως ακριβώς μας θέλει ο κυρίως και θεός μας.
Πολλοί θέλουν να κριτικάρουν τα περί της νηστείας αλλά και τα περί ορθοδοξίας δήθεν ότι δεν υπάρχει θεός η ότι την νηστεία την έχουν ορίσει οι παπάδες και οι καλόγηροι  έτσι προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαβάλουν την αλήθεια ένα παράδειγμα θα πω στην αγάπη σας δια όσους δηλώνουν ότι είναι άθεοι
<<Ένας άνθρωπος μου είπε κάποτε (αυτός έλεγε ότι είναι άθεος)  αφού δεν βλέπω τον θεό τους Αγίους την Παναγία τότε δεν πιστεύω σε αυτούς γιατί είναι μια άδεια θρησκεία η Ορθοδοξία που μας διδάσκεις (είπε σε εμένα) ότι δεν βλέπω δεν το πιστεύω  είπε.
Τότε με φώτισε  ο καλός θεός και του απάντησα τα μυαλά σου που έχεις εις τον εγκέφαλο σου ως άνθρωπος που είσαι μπορείς να τα δεις παιδί μου ;
Αυτός σκέφτηκε και απάντησε όχι δεν τα βλέπω και εγώ τότε του είπα : ε τότε παιδί αφού δεν βλέπεις το μυαλό σου αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις μυαλό άρα είσαι και εσύ κενός περιεχομένου και αφού δεν βλέπεις το μυαλό σου τότε δεν υπάρχεις ως άνθρωπος δεν βλέπεις λοιπόν το μυαλό σου τότε  απλά δεν έχεις μυαλά. Αυτός αμέσως έσκυψε το κεφάλι και έφυγε χωρίς να πει λέξη δια την πίστη του θεού και Σωτήρος Χριστού όπου είχαμε προγραμματίσει να συζητήσουμε >>
Αν σκεφτόταν ο άνθρωπος με τις ιδέες ολίγων όπου δυστυχώς θέλουν να πουν ότι όλα αυτά τα περί νηστείας είναι εφεύρεση των παπάδων και των καλογήρων και το ότι δεν υπάρχει θεός να η απάντηση που μπορείτε έτσι απλά να λέτε εις τους αρνητές του Ιησού Χριστού και της ορθοδοξίας, το παράδειγμα που σας είπα είναι ότι το καλύτερο αυτοί που λένε κατά του θεού είναι σαν αυτόν τον χωρίς μυαλό δήθεν  άθεο.
Αγαπητά μου παιδιά η νηστεία θεσπίστηκε από τον ίδιο τον Θεόν μας όταν ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός νήστεψε για σαράντα ημέρες  πριν αρχίσει την διδασκαλεία του επί της γης.
Την νηστεία την θέσπισαν οι πατέρες της εκκλησίας όχι επειδή το είπαν η το σκέφτηκαν οι ίδιοι αλλά επειδή ο ίδιος ο θεός μας το πρόσταξε.
Μεγάλοι και διακεκριμένοι επιστήμονες λένε ότι το μεγαλύτερο ΔΩΡΟ που έδωσε ο θεός εις τον άνθρωπο είναι αυτό της ΝΗΣΤΕΙΑΣ .
Έτσι Αγαπητά μου παιδιά με αυτές τις σκέψεις μου τελειώνω την από καρδιάς επικοινωνία μου μαζί σας σας εύχομαι Καλή νηστεία καλό δεκαπενταύγουστο με όπλο τον Σωτήρα Χριστό μας και την προσευχή μας θα πετύχουμε και να νηστεύσουμε και να νικήσουμε τα πάθη μας.
Καλή Νηστεία και καλόν αγώνα εις όλους και όλες.
Σας περιμένω την 15ην Αυγούστου ημέρα της Μεταστάσεως της Θεοτόκου μας στο Παλαιομονάστηρον όπου από κοινού να δοξολογήσουμε τον καλόν θεόν μας και την κυρά Παναγιά.
Από τα βάθη της καρδιάς μου Να είστε όλοι και όλες καλά.
               Ο Πνευματικός σας Πατέρας
         Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Μεγαγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.