Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ



ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΓΡΑΠΤΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ Μιχαήλ Μεγαγιάννη


<< Σταυρός φύλαξ πάσης της οικουμένης >>.

Αγαπητοί μου αδελφοί .

Σήμερα η ορθόδοξος του Χριστού Αγια Εκκλησία εορτάζει την Παγκόσμιον ύψωση και προσκύνηση του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού.
Κατά την ημέρα την σημερινή την 14ην Σεπτεμβρίου, πολλά θαυμαστά γεγονότα αλλά και  θαύματα έγιναν όπου θα σας τα απαριθμήσω:
Πρώτον ύψωσε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Μακάριος επί υψηλή εξέδρα τον Τίμιον Σταυρόν όπου είχε βρει η Αγία Ελένη.
Δεύτερον ύψωσε τον Τίμιον Σταυρόν ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος όταν επήρε τον Τίμιον Σταυρόν από τους Πέρσες οι οποίοι όταν κατέλαβαν τα Ιεροσόλυμα μεταξύ των πολλών λαφύρων πήραν και τον Τίμιο Σταυρό.
Ο τίμιος Σταυρός αποτελείτε από τριπλό δένδρο , από Πεύκο , Κυπάρισσον, και Κέδρο.
Όταν Αγαπητοί μου αδελφοί  ο Αβραάμ φιλοξένησε εις την δρυι της Μαμβρή τον Τριαδικόν θεον με την μορφή των αγγέλων, κάθε άγγελος  εδώρησε στον Αβραάμ από  μια ράβδο και του είπαν να τις φυλάξει διότι θα  τις χρειαστούν αργότερα.
Και έτσι και έγινε πράγματι μετά το αμάρτημα του ανιψιού του Λώτ με την προσταγή του θεού ο Αβραάμ έδωσε στον Λώτ τις τρεις ράβδους να τις φυτέψει ενωμένες να τις ποτίζει κάθε ημέρα από τον Ιορδάνη ποταμό σε απόσταση ενός μιλίου και όταν θα βλαστήσουν τότε θα συγχωρέσει ο θεός τις αμαρτίες του Λώτ.
Ακόμα είπε στον Λώτ ο Αβραάμ όποιος θα του ζητούσε νερό στον δρόμο να του προσφέρει και το υπόλοιπο να το πετά και φυσικά να μείνει αμίλητος από την στιγμή που θα παίρνει το νερό μέχρι να φτάσει και να ποτίσει τις τρεις ράβδους.
Για 33 ολόκληρα χρόνια ο Λώτ προσπαθούσε να φτάσει στις ράβδους αυτές και πάντα ο εωσφόρος έβαζε την ουρά του και έτσι δεν το κατάφερνε μια όμως φορά μετά από 33 χρόνια ο Λώτ κατάφερε και πότισε τις τρεις αυτές ράβδους και αμέσως αυτές έγιναν ένα και έγινε δένδρο ψηλό με καλούς καρπούς.
Όταν ο βασιλέας Σολομών έκτιζε τον Ναόν του θεού για την σκεπή του ναού χρειάσθηκε ένα ίσιο δοκάρι και ορισμένου πάχους για να μπει στην σκεπή.
Το μόνο κατάλληλο δένδρο ήταν αυτό που είχε φυτέψει ο Λώτ, τότε διέταξαν και έκοψαν το δένδρο αυτό και προσπάθησαν να το τοποθετήσουν στην σκεπή του ναού του Σολομώντα αλλά όποτε πήγαιναν να το τοποθετήσουν το ξύλο αυτό μίκραινε, και έπεφτε κάτω, όταν πάλι προσπαθούσαν να τοποθετήσουν το ξύλο σε άλλο σημείο της σκεπής που ταίριαζε το ξύλο αυτό μάκραινε  και διαρκώς ταλαιπωρούσε αυτούς που ήθελαν να το βάλουν στην σκεπή του ναού.
Μετά από πολλές προσπάθειες αποφάσισαν ότι το ξύλο αυτό είναι καταραμένο και το πέταξαν στις αποθήκες του ναού .
Τούτο το ξύλο που το θεωρούσαν καταραμένο το πήραν και το έκαναν Σταυρό κατά την ημέρα της σταυρώσεως του κυρίου διότι θυμόντουσαν ότι το ξύλο αυτό μάκραινε και στένευε και πίστευαν ότι το μαρτύριο του κυρίου μας θα ήταν ακόμα ποιο επώδυνο  και εκεί σταύρωσαν τον κύριο μας Ιησούν Χριστόν .
Μετά την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού οι Γραμματείς και φαρισαίοι πήραν και έθαψαν τον Τίμιον Σταυρό και πάνω σε αυτό έριχναν τα σκουπίδια και τα  μπάζα ώστε να μην τον βρουν ποτέ οι χριστιανοί.
Και στον Γολγοθά που ήταν παραπλεύρως  επάνω έχτισαν ειδωλολατρικό ναό της Αφροδίτης.
Για τον λόγο αυτό χωρίστηκε η Ιερουσαλήμ σε δυο κοινότητες την εβραϊκή και την χριστιανική.
Όποιος τολμούσε να πάει από την μια συνοικία στην άλλη και ιδίως νύκτα το σκότωναν αμέσως.
Όταν αγαπητοί μου αδελφοί ο Μέγας Κωνσταντίνος είδε στον ουρανό τον Τίμιο Σταυρό με την επιγραφή Κωνσταντίνε
<<Εν Τούτω Νίκα>>. Και νίκησε τον Μαξέντιο, ανακήρυξε ως επίσημη θρησκεία την χριστιανική με το διάταγμα των Μεδιολάνων.
Και με θαυμαστό τρόπο το έτος 316 μχ χτίζετε η Κωνσταντινούπολη με τα όρια που έδειξε ο ίδιος ο άγγελος κυρίου και τήρησε πιστά ο Μέγας Κωνσταντίνος .
Μετά την πρώτη Οικουμενική Σύνοδο και τα εγκαίνια της πόλεως όπου δόθηκε το όνομα Κωνσταντινούπολης προς τιμή του Μέγα Κωνσταντίνου, τότε δια οράματος του θεού ο Μέγας Κωνσταντίνος στέλνει την μητέρα του Αγία Ελένη στα Ιεροσόλυμα με πολύ στρατό και μεγάλη συνοδεία για να βρουν τον Τίμιον Σταυρόν.
Στα Ιεροσόλυμα υποδέχεται την Αγία Ελένη ο Πατριάρχης Μακάριος και πλήθος κλήρου και λαού.
Όταν ρωτά η Αγία Ελένη να τις υποδείξουν το σημείο του τιμίου σταυρού οι ραβίνοι κάνουν πως δεν ξέρουν και με πολύ μυστικότητα κρύβουν το σημείο που ήταν θαμμένος ο Σταυρός.
Το θαυμαστό είναι ότι κάθε ημέρα ο τίμιος Σταυρός έκανε θαύματα για να δείξει την παρουσία του αλλά οι ραβίνοι αμέσως τα εξαφάνιζαν.
Πρώτον εις το σημείο που ήταν θαμμένος ο τίμιος Σταυρός πλησίον του Γολγοθά κάθε βράδυ έβγαινε ένας βασιλικός όπου είχε έντονη ευωδία αλλά ο ραβίνος τα μεσάνυκτα τον ξερίζωνε για να μην φανεί η μεγάλη χάρη του τιμίου Σταυρού.
Δεύτερον εις τον Πανάγιον Τάφο του κυρίου μας, την νύκτα φαινόταν σαν μεγάλος προβολέας το Τίμιο και Άγιον Φώς με ένα λευκό περιστέρι ακριβώς στο μέσο αυτού.
Τρίτον εις το Άγιο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού κάθε βράδυ ένα ξεχωριστό πουλάκι κελαηδούσε με μια ξεχωριστή φωνή  όπου διαπερνούσε τα αυτιά των εβραίων, και αυτοί έκαναν θόρυβο δια να μην ακούγεται .
Τέταρτον στον Τάφο της Υπεραγίας Θεοτόκου κάθε βράδυ έβγαινε ένας κατάλευκος κρίνος όπου και αυτόν το ξερίζωνε ο εκάστοτε ραβίνος τα μεσάνυκτα.
Όλα αυτά τα μεγάλα γεγονότα τα ήξεραν μόνο οι ραβίνοι και τα κρατούσαν σαν επτασφράγιστο μυστικό και για όποιον είχαν την παραμικρή υποψία τον φόνευαν αμέσως.
Όταν η Αγία Ελένη πήγαινε στους γραμματείς και τους φαρισαίους , στους άρχοντας της Ιερουσαλήμ και ζητούσε να της υποδείξουν που είναι οι άγιοι τόποι αυτοί παμπόνηρα την έστελναν σε άλλο μέρος εντελώς αντίθετα από αυτούς.
Για 3 ολόκληρα χρόνια οι γραμματείς και οι φαρισαίοι και οι άρχοντες κορόιδευαν και παραπλανούσαν την Αγία Ελένη.
Στην ακολουθία της Αγίας Ελένης υπήρχε ένας αξιωματικός πάρα πολύ όμορφος όπου τον ερωτεύθηκε μια κόρη ενός ραβίνου Ιερέα η κόρη αυτή ήξερε το μεγάλο μυστικό πάει στην Αγία Ελένη της ζητάει να την βαπτίσουν χριστιανή και να της δώσει για άνδρα της τον αξιωματικό και φυσικά να την πάρουν μαζί τους και αυτή σαν αντάλλαγμα θα πει που είναι οι άγιοι τόποι και που κρύβονταν ο τίμιος σταυρός.
Έτσι και έγινε, η Αγία Ελένη βάζει παντού φρουρούς και αρχίζει τις ανασκαφές σε βάθος 20 οργιές βρίσκουν τρεις Σταυρούς και τα καρφιά όπου είχαν σταυρώσει τον κύριον μας.
φυσικά δεν ήξεραν ποίος ήταν ο Τίμιος  Σταυρός του κυρίου μας αλλά η πρόνοια του θεού όλα τα τακτοποιεί λίγο πιο πέρα περνούσε μια νεκρική πομπή μιας γυναίκας την σταματά η Αγία Ελένη και λέγει όποιος σταυρός αναστήσει την νεκρή αυτή γυναίκα αυτός είναι ο Τίμιος Σταυρός του Ιησού Χριστού, και αρχίζει να βάζει έναν έναν τον Σταυρόν πάνω στην νεκρή, στους δυο πρώτους δεν έγινε τίποτα στον τρίτο Σταυρό μόλις η Αγία Ελένη τον ακούμπησε στην νεκρή αυτή γυναίκα αμέσως αναστήθηκε, και έτσι βεβαιώθηκαν ποίος ήταν ο Σταυρός του κυρίου μας.
Αυτός ο τίμιος Σταυρός της Σταυρώσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού υψώθηκε από τον Πατριάρχη Μακάριο σαν Σήμερα στην Αγία Πόλη των Ιεροσολύμων.
Αγαπητοί μου αδελφοί  Αυτός ο τίμιος Σταυρός όπου δια 2012 έτη μοιράζεται σε όλο τον κόσμο δια θεραπεία και σωτήρια των ψυχών ο ίδιος ο τίμιος Σταυρός όταν ο κύριος μας έλθει να κρίνει ζώντας και νεκρούς θα ενωθεί ξανά με θαυμαστό τρόπο και θα προηγηθεί της Δευτέρας παρουσίας του κυρίου μας , από τον ορθόδοξο πατριάρχη των Ιεροσολύμων όπου άγγελοι θα τον παραλάβουν και θα τον μεταφέρουν στον ουρανόν.
Χαίρε Σταυρέ Τίμιε φύλαξ πάσης της οικουμένης .
Αυτός ο τίμιος και ζωοποιός σταυρός είναι ο σταυρός της σωτηρίας όλων μας.
 Αυτός ο τίμιος σταυρός είναι το μοναδικό και το ποιο ισχυρό όπλο μας κατά του διαβόλου, κατά των αιρέσεων, κατά των έχθρων της ορθοδόξου πίστεως μας.
Αυτός ο τίμιος σταυρός είναι η σωτηρία δια τα πάθη μας και τα λάθη μας είναι το καθαρτήριο της ψυχής μας .
Αυτός ο τίμιος σταυρός είναι η λύτρωση και η θεραπεία των ασθενειών μας .
Αυτόν τον τίμιο σταυρό όλοι μας να τον κάνουμε οδηγό της ζωής μας και να αφεθούμε ολοκληρωτικά στην αγάπη του Ιδίου του ουράνιου πατέρα μας.
Εύχομαι εις όλους και όλες να είμεθα όλοι εκεί δια να υποδεχθούμε τον Τίμιον Σταυρόν κατά την φοβερά ημέρα της κρίσεως να είσθε όλοι καλά χρόνια πολλά σε όλους και όλες .
Και κυρίως να μην ξεχνούμε ποτέ χωρίς ορθοδοξία τότε όλα είναι ένας ολοκληρωτικός θάνατος.
Χαίρε τίμιε σταυρέ προστάτη όλων των ορθοδόξων χριστιανών.
 Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Μεγαγιάννης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.