Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΑΠΛΑ, ΑΠΑΛΑ, ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ.

ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΑΠΛΑ, ΑΠΑΛΑ, ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ.
Τέλεια βαθειά φιλοσοφημένη είναι η θρησκεία μας αγαπητοί μου αδελφοί και πνευματικά μου παιδιά . Το απλό είναι και το πιο πολύτιμο, και έτσι πρέπει να αγωνίζεσθε στην πνευματική ζωή , απλά ,απαλά ,χωρίς καμία βία.
Η ψυχή του ανθρώπου αγιάζεται και καθαρίζει από την σοφή και ήρεμη μελέτη των λόγων των αγίων πατέρων μας, με την αποστήθιση των ψαλμών της εκκλησίας μας , με την ψαλτική αλλά και τις ευχές των αγίων  πατέρων μας .
Δοθείτε αδελφοί μου σε όλα αυτά τα πνευματικά και αφήστε όλα τα άλλα όπου μπορούν να σας βλάψουν.
Στην λατρεία του θεού μας μπορούμε όλοι μας να φτάσουμε εύκολα αλλά κυρίως αναίμακτα . Και για τον λόγο αυτόν υπάρχουν δυο δρόμοι όπου μας οδηγούν στον θεον μας.
Ο ένας δρόμος είναι σκληρός και πολύ κουραστικός διότι δέχεται διαρκώς άγριες  επιθέσεις από το κακό και χρειάζεται διαρκείς αγώνας και ο άλλος δρόμος είναι μόνο ένας η Αγάπη.
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι αδελφοί μου που διάλεξαν τον σκληρό και δύσκολο  δρόμο και έχυσαν αίμα για να λάβουν το άγιο πνεύμα αλλά κατάφεραν να φτάσουν σε μεγάλη αρετή μαρτυρώντας , και οι άλλοι άνθρωποι έφτασαν πιο σύντομα στην μεγάλη αρετή και στο άγιο πνεύμα και αυτοί ακολούθησαν απλά την αγάπη.
Εγώ ταπεινά βρίσκω ως πιο σύντομο δρόμο αυτόν της Αγάπης και ταπεινά σας προσκαλώ αυτόν να ακολουθήσετε.
Μπορείτε αγαπητοί μου  αδελφοί και πνευματικά μου παιδιά να κάνετε άλλη προσπάθεια , να μελετάτε τον λόγο του θεού μας , να προσεύχεστε και να έχετε ως κύριο στόχο σας το πώς θα προχωρήσετε στην αγάπη του θεού μας και της Εκκλησίας μας. Να μην πολεμάτε να διώξετε το σκοτάδι από το δωμάτιο της ψυχής σας αλλά ν’ ανοίξετε μια μικρή τρύπα για να εισελθει το φως και το σκοτάδι να φύγει χαρίζοντας σε εσάς ουράνιο φως.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει αγαπητοί μου αδελφοί και πνευματικά μου παιδιά και για τα πάθη μας και τις αδυναμίες του σώματος μας , να μην πολεμάμε τα πάθη μας και τις αδυναμίες μας έτσι απλά τα πολεμώ αλλά αντιθέτως να τα μεταμορφώνετε σε ουράνιο ποτάμι όπου θα καθαρίζει και θα  περιφρονεί το κακό και κυρίως θα ξεπλένει ότι μας βαραίνει.
Μεγάλη ωφέλεια είναι να διαβάζεται τους κανόνες της εκκλησίας μας , να ψέλνετε τα τροπάρια των αγίων και μαρτύρων της πίστεως μας και να συμμετάσχετε στην λατρεία του θεού μας μέσα από τα μυστήρια της εκκλησίας μας, έτσι θα πλημυρίσει η καρδιά μας από θειο Ερώτα από Ουράνιο Έρωτα και κατάνυξη.
Όλα τα ευλογημένα βιβλία της πίστεως μας και της εκκλησίας μας περιέχουν λόγια ερωτικά προς τον σωτήρα του κόσμου τον Ιησού Χριστό μας , περιέχουν λόγια αγνά όπου μας οδηγούν στην σωτηρία μας, περιέχουν λόγια αληθινά όπου μας κάνουν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι αληθινοί άνθρωποι και όχι ξύλινοι.
 Όταν όλοι μας αδέλφια μου δοθούμε σε αυτήν την προσπάθεια με λαχτάρα η ψυχή όλων μας θα αγιάζεται με απλό και απαλό τρόπο και χωρίς να το καταλαβαίνουμε.
Οι βίοι των αγίων μας όταν τους διαβάσουμε με κατάνυξη και δούμε τα κατορθώματα τους τότε θα θέλουμε όλοι μας να γίνουμε φίλοι θεού διότι οι Άγιοι είναι φίλοι του θεού μας και όλοι μας θα θέλουμε να τους μιμηθούμε στον βίο τους.
 Με αυτήν την μελέτη αδελφοί μου σιγά σιγά θα αποκτήσουμε μεγάλα εφόδια όπως πραότητα , ταπείνωση, και κυρίως αγάπη  και η ψυχή όλων μας θα απαλύνεται .
Παρακαλώ την αγάπη σας να μην διαλέγετε αρνητικούς τρόπους για να διορθώσετε τα λάθη και τις παραλήψεις για την σωτηρία της ψυχής σας, δεν χρειάζεται να φοβάσθε και να κάνετε λάθος πράξεις και έργα όπου θα σας ρίξουν χαμηλότερα αντιθέτως χρειάζεται να σηκωθείτε από το βάσανο να ορθώσετε το ανάστημα μας και να αναστήσετε την ψυχή σας.
Η βελτίωση της ψυχής μας αδέλφια μου γίνετε με το να μελετάμε και να προχωράμε στην αγάπη , στην αγάπη του Ιησού Χριστού και στην αγάπη της Εκκλησίας μας.
Αυτό είναι το άγιο το ωραίο, που απαλλάσσει την ψυχή από κάθε τι κακό, η προσπάθεια μας να ενωθούμε με τον χριστό , να αγαπήσουμε τον χριστό, να λαχταρήσουμε τον χριστό, να ζούμε δια τον χριστό. Αυτός είναι και πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας.
Και αυτόν τον στόχο πρέπει να τον έχουμε όλοι μας στο μυαλό μας στην σκέψη μας, στην καρδιά μας, η αγάπη δια τον Ιησού Χριστό πρέπει να κυριαρχεί σε κάθε βήμα μας.
 Σε όλη αυτήν την προσπάθεια μας να έχουμε κάτι πιο έντονο μέσα μας το ότι θα συναντήσουμε τον Ιησού χριστό και θα ενωθούμε με αυτόν , τις αδυναμίες μας αφήστε τις αδελφοί όλες για να μην παίρνει είδηση το κακό ο διάβολος και αμέσως να επεμβαίνει με πονηρό τρόπο ώστε να μας οδηγήσει ακόμα σε χειρότερο δρόμο και το ποιο άσχημο να μας κάνει να χωριστούμε από τον κύριο μας και θεον μας.
Στους κανόνες θα βρούμε τον τρόπο που οι Άγιοι οι όσιοι και οι μάρτυρες έκαναν τον λόγο του θεού πράξη ας κάνουμε και εμείς μια μικρή αντιγραφή και ας αντιγράψουμε τον τρόπο τους και θα βρούμε τον ορθό δρόμο της σωτηρίας μας.
Σας εύχομαι να είσθε καλά.
Σας ασπάζομαι με αγάπη Ιησού Χριστού.
Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Μεγαγιάννης       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.