Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Εκοιμήθη ο πρώην Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνος

konstantinis 3
Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος μετά θλίψεως αναγγέλει την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου και ώρα 12.00μ.μ.
Η σορός του κοιμηθέντος ιεράρχου θα αφιχθεί στον Μητροπολιτικό Ναό σήμερα 23 Ιανουαρίου και περί ώρα 4.00μ.μ. και θα τελεσθεί Τρισάγιο υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ μετά του Ιερού Κλήρου και εν συνεχεία Ιερά Αγρυπνία.
Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ.
Το Ιερό Σκήνωμα θα ευρίσκεται εις λαϊκόν προσκύνημα από τις 4.00μ.μ. έως και την ώρα της εξοδίου ακολουθίας.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κωνσταντίνος Φαραντάτος γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1930. Σπούδασε θεολογία και φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το 1954 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Διονυσίου.
Υπηρέτησε στην Γραμματεία της Αποστολικής Διακονίας και στη συνέχεια διορίσθηκε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας (1966-1974).
Ως εφημέριος υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Ευθυμίου Κυψέλης, ακολούθως δε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής, όπου και ανέπτυξε αξιόλογη δράση ως Ιεροκήρυκας, Κατηχητής και Πνευματικός, εργαζόμενος αόκνως για την ανακαίνιση και αγιογράφηση του Ναού.
Στην Κομοτηνή διηύθυνε και το Εκκλησιαστικό Οικοτροφείο Θηλέων. Υπήρξε επίσης συνεργάτης Ραδιοφωνικών Σταθμών και του Τοπικού της ακριτικής Θράκης.
Το Μάιο του 1974 μετετέθη ως Πρωτοσύγκελλος στην Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας, εργαζόμενος συντόνως για την διοργάνωση αυτής.
Συγχρόνως υπηρέτησε ως Εφημέριος, Ιεροκήρυκας, Κατηχητής και Πνευματικός στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφημίας Ν. Χαλκηδόνος, τον οποίο και ανακαίνισε εκ βάθρων.
Στις 29 Μαΐου 1994 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.