Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

O Πατριάρχης Ιεροσολύμων στη συνάντηση με τον Πούτιν και τη μητέρα της Ναάμ Ισαχάρ

ierosolimon poutin
Στις 23 Ιανουαρίου 2020 ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Β. Πούτιν κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του στο Ισραήλ πραγματοποίησε συνάντηση με τη μητέρα της Ισραηλινής υπηκόου Ναάμ Ισαχάρ, η οποία καταδικάσθηκε για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.
Στη συνάντηση παρέστησαν ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλος Γ’, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου καθώς και ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας.
Μετά το πέρας της συναντήσεως ο Πούτιν είπε στους δημοσιογράφους: «Για μένα είναι σαφώς ότι η Ναάμ κατάγεται από μια καλή και πολύ αξιοπρεπή οικογένεια. Γνωρίζω τη θέση του κυρίου Πρωθυπουργού, ο οποίος ζητά να εκδοθεί η σχετική απόφαση. Όλα αυτά θα ληφθούν υπόψη κατά την έκδοση της οριστικής αποφάσεως».
Ενωρίτερα κατά τη συνάντηση με τον Β. Πούτιν, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου στις 20 Νοεμβρίου 2019, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόφιλος μεσολάβησε στον Πρόεδρο της Ρωσίας για απονομή χάριτος στην καταδικασμένη πολίτη του Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.