Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Ηγούμενος Παρθένιος: «Όλα αυτά γίνονται για να σφραγίσουν τον κόσμο»

igoumenos parthenios

Τον πόνο και τη θλίψη του εκφράζει σε μήνυμά του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Γέροντας Παρθένιος, σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού που έλαβε η Κυβέρνηση.
Ο Γέροντας Παρθένιος τονίζει ότι "ο Θεός παραχώρησε αυτό το πειρασμό ίσως για τις αμαρτίες μας, διότι οι άνθρωποι ξεφύγαμε από τον δρόμο του Θεού".
"Οι εκκλησίες μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν ένα νεκροταφείο, όλοι οι άνθρωποι κλεισμένοι στα σπίτια τους! Τι είναι αυτό το πράγμα;" - υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Αγίου Όρους.
Επίσης ο Γέροντας Παρθένιος ανέφερε ότι οι πολιτικοί καλά κάνουν και λαμβάνουν αυτά τα ανθρώπινα μέτρα, παρόλα αυτά τόνισε ότι δεν επαρκούν μόνο αυτά.
"Παρακαλώ τους πολιτικούς μας και τους εκκλησιαστικούς μας, να φωνάξουνε τον κόσμο, να ανοίξουνε τις εκκλησίες να βγει ο κόσμος έξω, να βγάλουνε τα εικονίσματα, να κάνουμε λιτανείες, να παρακαλέσουμε τον Παντοδύναμο Θεό να άρει αυτόν τον πειρασμό" - ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γέροντας Παρθένιος.
Σε άλλο σημείο ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου, τονίζει ότι "αυτά γίνονται για να σφραγίσουν τον κόσμο, αλλά αυτό θα να είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.