Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Την Παναγία Βουλκανιώτισσα υποδέχθηκε η Μεσσήνη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Υπο καταρακτώδη βροχή και την παρουσία πλήθους πιστών υποδέχτηκε η Μεσσήνη την Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Θεοτόκος κατά τις αρχές του 18ου αιώνα, αυτό της διασώσεως της Μεσσήνης και της ευρύτερης περιοχής από θανατηφόρο λιμό.

Η υποδοχή της Εικόνας πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της πόλης με επικεφαλής τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μοζαμβίκης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ.Χρυσόστομο και στη συνέχεια έλαβε χώρα η λιτάνευσή της στους κεντρικούς δρόμους, η οποία κατέληξε στον ιερό μετοχιακό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου και εναποτέθηκε για οχταήμερο προσκύνημα.
Ο Θεοφιλέστατος, απευθυνόμενος στους πιστούς, ανέφερε: «Υποδεχόμαστε, σήμερα, την Παναγία για να μας ενισχύσει και να μας ενδυναμώσει στις δοκιμασίες που περνάμε. Στο Εικόνισμα της να εναποθέτουμε τα αιτήματά μας, έχοντας εμπιστοσύνη στο Ιερό Πρόσωπό της, διότι δεν εγκατέλειψε ποτέ τον άνθρωπο». Συνάμα ζήτησε τις προσευχές όλων για το δοκιμαζόμενο ποίμνιό του στην Αφρική.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι αντιπεριφερειάρχες Ελ. Αλειφέρη και Π. Μαντάς, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης, ο τ. υπουργός  Ι. Λαμπρόπουλος, ο τ. βουλευτής Δ. Σαμπαζιώτης, ο Διοικητής της 120 ΠΕΑ σμήναρχος Κ. Χίνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας ταξίαρχος Στ. Τουφεξής, εκπρόσωποι του 9ου ΣΠ, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς κι εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.
Φωτογραφίες – Βίντεο: Γιώργος Τσερεφός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.