Την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 η Αγία Εκκλησία μας εόρτασε την κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Για την Ιερά Μητρόπολή η ημέρα αυτή είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώςσυμπληρώθηκαν 36 χρόνια από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  κ. Ευσταθίου.
Όπως έχει καθιερώσει ο σεπτός Ποιμενάρχης από τον πρώτο χρόνο της αρχιερατικής του διακονίας, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Ιέρακος συνεπικουρούμενος από πλειάδα ιερέων και παρουσία πλήθους πιστών. Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας τον λόγο πήρε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μολάων Πανος. Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Πετρολέκας, ο οποίος αναφέρθηκε στην επέτειο της εις Επίσκοπον χειροτονίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη εκθειάζοντας το πολυποίκιλο έργο και την ισχυρή προσωπικότητά του. Παράλληλα ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την καρποφόρα διακονία του.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Πανάγαθο Θεό και την Παναγία για την καθοδήγηση και την ενδυνάμωσή του τις δύσκολες στιγμές της αρχιερατικής του διακονίας. Επίσης ευχαρίστησε όλους όσοι του στάθηκαν στα 36 αυτά χρόνια, στα οποία δοκίμασε πολλές χαρές, αλλά και αναπόφευκτες πικρίες, τους ακάματους συνεργάτες του – κληρικούς και λαϊκούς – καθώς και όσους συμπροσευχήθηκαν στη Θεία Λειτουργία θέλοντας να του ευχηθούν δια ζώσης.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε περιφορά, πέριξ του ναού, της Ιερής Εικόνας και των Ιερών λειψάνων, που φυλάσσονται στη Μονή. Ακολούθησε το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους από την αδελφότητα της Μονής.