Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Nυχτερινά Θεοφάνεια στην Κασπία Θάλασσα (ΦΩΤΟ)

kaspia-7
Την νύχτα της 18ης προς 19η Ιανουαρίου του 2016, ο Επίσκοπος των Ομόσπονδων Δημοκρατιών Νταγκεστάν και Τσετσενίας της Ρωσίας, Σεβασμιώτατος Mαχατσκάλας και Γκρόζνι κ.Βαρλαάμ, χοροστάτησε σε αγρυπνία και τον Μέγα Αγιασμό των υδάτων στην Κασπία θάλασσα, για την γι
εορτή των Θεοφανίων.


Σύμφωνα με τοπικό έθιμο και την παράδοση, μετά τη θεία λειτουργία, πάνω από 200 ευσεβείς πιστοί με πομπή, μετέβησαν από τον Ναό στην παραλία της Σημύδας, της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, όπου εκει κ. Βαρλαάμ, τέλεσε τον καθαγιασμό των υδάτων της Κασπίας θάλασσας.
Τολμηροί βουτιχτάδες, αψηφώντας το κρύο των -8 βαθμών, έπεσαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό.
Ο Δήμαρχος της περιοχής είχε φροντίσει για θερμαινόμενη σκηνή για την αλλαγή των ρούχων, για την παρουσία ομάδας ναυαγοσωστών και ασθενοφόρου με γιατρούς, για κάθε ενδεχόμενο.
Στη σύντομη ομιλία του ο Επίσκοπος κ.Βαρλαάμ, συνεχάρη όλους ήρθαν στην εορταστική βραδιά του αγιασμού των υδάτων, με την ευκαιρία των Αγίων Θεοφανίων.
Επίσης ευχήθηκε σε όλους, ειρήνη, αρμονία στην οικογένεια, καλοσύνη, αγάπη και καλό φωτισμό για την κατανόηση όλων των ανθρώπων.
Υπενθύμισε δε ότι το νόημα των Φώτων δεν είναι να πέσουμε στο νερό για να πιάσουμε τον Σταυρό, επειδή έτσι λέει το έθιμο, αλλά να βυθιστούμε νοερά στα νερά του Ιορδάνη με βαθιά πίστη, καθαρή καρδιά και ταπείνωση, με την ελπίδα για τον μετασχηματισμό και αναγέννηση του ανθρώπου, ο οποίος είναι "εικόνα και ομοίωση του Θεού".
Εν κατακλείδι, ο κ. Βαρλαάμ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και ευχαρίστησε, για τη βοήθεια και την οργάνωση των εορτασμών των Θεοφανίων, τον Δήμαρχο κ. Μούσα Musayev, τους γιατρούς και τους αξιωματικούς Alhasova, Σεργκέι Tsvetkov και Camille Iziev, της Διοίκησης Ασφαλείας.
Τέλος, ο κ.Βαρλαάμ δέχτηκε συγχαρητήρια τηλεγραφήματα, για τους εορτασμούς των Ορθοδόξων, από: Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν των 3 εκατ. κατοίκων, Ραμζάν Abdulatipov "Σας ευχόμαστε για καλή υγεία, ειρήνη και ευημερία, στην πολυεθνική και πολυ-ομολογιακή κοινωνία μας των διαφόρων παραδοσιακών θρησκειών της χώρας μας".
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, κατοικούμενη κυρίως από μουσουλμάνους, Aχμάντ Ραμζάν Καντίροφ, "Αγαπητοί Ορθόδοξοι κάτοικοι της Δημοκρατίας της Τσετσενίας σας εύχομαι επιτυχία σε όλες τις καλές σας προσπάθειες για την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ευημερία, την ευτυχία και τον αμοιβαίο σεβασμό όλων των θρησκειών που υπάρχουν στην χώρα μας."
Τον Μουφτή της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, σοφολογιώτατο σεΐχη Ahmad Haji Abdulaev, "Με βαθύ σεβασμό σας εύχομαι ευημερία σε όλα και παντού. Ελπίζω για περαιτέρω καρποφόρα συνεργασία στον μεγάλο στόχο της εναρμόνισης των διαθρησκευτικών σχέσεων στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν, στην Ρωσία, και σε όλο τον κόσμο."

kaspia-1
kaspia-2
kaspia-3
kaspia-4
kaspia-5
kaspia-6
kaspia-8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.