Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

η εορτή του Αγίου Γεράσιμου




kefalonia


Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε και εφέτος 15 και 16 Αυγούστου η μνήμη της Κοιμήσεως του εν Αγίοις Πατρός ημών Γεράσιμου του νέου Ασκητού και θαυματουργού στην ομώνυμη Ιερά Μόνη στα Ομαλά.
Στον εσπερινό της εορτής χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο ενώ συγχωροστατουντες ήταν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Νικαίας κ. Αλέξιος, Ζάμπιας κ. Ιωακείμ, ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος και γέροντας Σεβασμιώτατος Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδων.
Ανήμερα της πανηγύρεως στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νίκαιας κ. Αλέξιος ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.
Σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική εξουσία καθώς και πλήθος κόσμου παρακολούθησαν την Ιερά Λιτάνευση προς τον πλάτανο του Άγιο και έτσι έκλεισαν οι Εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου της Νήσου μας!
Τη θεία λειτουργία καθώς και στη Λιτάνευση παρακολούθησε σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου.
Τη ΝΔ εκπροσώπησε ο βουλευτής Γεράσιμος Γιακουμάτος ενώ παρευρέθησαν ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής κ.α


kefalonia1
kefalonia2
kefalonia3
kefalonia4
kefalonia5
kefalonia6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.