Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Σινά Δαμιανός: «Με την εορτή της Αγίας Αικατερίνης, εορτάζει όλη η Αίγυπτος»

moni sina proti 1

Με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανό να καλεί όλους τους Έλληνες, Κυπρίους και ορθοδόξους κάθε χώρας να επισκέπτονται την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο
ακριτικό Σινά της Αιγύπτου, την χώρα με την απόλυτη ασφάλεια όπως τη διασφαλίζει ο ισχυρός ηγέτης της, ο Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, όπως είπε ο σεβάσμιος ιεράρχης, αλλά και με μηνύματα που ο ίδιος έδωσε έτσι ώστε «ο Θεός να φωτίζει κάποιους άνδρες που περιέργως δημιουργούν προβλήματα σε άλλους», με αφορμή προφανώς τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα με κάθε θρησκευτική μεγαλοπρέπεια οι πανηγυρικές εκδηλώσεις στο μοναστήρι αυτό που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.600 μέτρων και αποτελεί προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, στην καρδιά της αιγυπτιακής ερήμου.
Να σημειωθεί ότι τις εκδηλώσεις λάμπρυναν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, που συμμετείχαν των ιερών ακολουθιών, παρουσία εκατοντάδων πιστών από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο και άλλες χώρες και γέμισαν ασφυκτικά το καθολικό της Μονής, τόσο κατά τον εσπερινό όσο και κατά τη μεγάλη λιτανεία της Κάρας και της χείρας της Αγίας, με τις καμπάνες να διαλαλούν το μήνυμα της ειρήνης – όπως τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Σινά – σε όλη τη Μέση Ανατολή.
Εκδηλώσεις που έγιναν επίσης παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργου Δασκαλόπουλου, του Συντονιστή Εκπαίδευσης Β. Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Δημήτρη Γιαννικόπουλου, του Προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου Νικόλα Βαδή και πολλών άλλων επισήμων καθώς και 18 ιερέων που ήρθαν από διάφορες περιοχές και έγιναν θερμά δεκτοί από τους 26 μοναχούς της μοναστικής αδελφότητας του Σινά, στο μεγάλο αυτό πανηγύρι της Αγίας Αικατερίνης, που αποτελεί πρότυπο για άνδρες και γυναίκες, όπως είπε ο κ. Δαμιανός, και όπου με το παλαιό ημερολόγιο εορτάζει στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.
«Σήμερα, εορτάζει και η Αίγυπτος, η Ελλάδα, η Κύπρος και ομόδοξοι από πολλές χώρες», επεσήμανε ο Καθηγούμενος της Μονής, ευχαριστώντας όλους όσοι έφτασαν στη Μονή αυτές τις ημέρες, τονίζοντας ιδιαίτερα τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η Αίγυπτος για να εξασφαλίσει την ειρήνη και την ηρεμία σε όλη την περιοχή, με τις ενέργειες του ηγέτη της χώρας, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, δίνοντας την ευκαιρία και στην Αγία Αικατερίνη να μεταφέρει το μήνυμα της ειρήνης και της ευημερίας σε όλον τον κόσμο και σε όλη την Μέση Ανατολή, όπως τόνισε ο Καθηγούμενος.
«Στους καιρούς αυτούς, ο Θεός να φωτίζει κάποιους άνδρες που περιέργως δημιουργούν προβλήματα σε άλλους. Ο καθένας καταλαβαίνει τί θέλω να πω», είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφερόμενος προφανώς στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
«Η Αγία Αικατερίνη να ευλογεί την Ελλάδα, την Κύπρο και την Κύπρο», τόνισε ο κ. Δαμιανός ευχαριστώντας και τους πολλούς Αιγυπτίους επισήμους που ήρθαν να μεταφέρουν τους χαιρετισμούς της κυβέρνησης και του στρατού της Αιγύπτου.
Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Σινά ευχήθηκε στον Αιγύπτιο Πρόεδρο:
«Μεταφέρω την ευχή μου προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, που αποτελεί κορυφή σοφίας συνέσεως και ειρήνη εν τοις πράγμασι.
Βλέπετε όσοι ήρθατε, ότι δεν είναι τα πράγματα όπως μερικές φορές ακούγονται. Στην Αίγυπτο, επικρατεί ειρήνη και ησυχία, γιατί ο ισχυρός άνδρας αυτής της χώρας, ο Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, προσφέρει την ειρήνη σε όλη την περιοχή», κατέληξε ο κ. Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός.
moni sina 1
moni sina 1
moni sina 1
moni sina 1
moni sina 1
moni sina 1
moni sina 1
moni sina 1
moni sina 1
moni sina 1
moni sina 1
moni sina 1
moni sina 1

moni sina 1
moni sina 1
moni sina 1
moni sina 1
moni sina 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.