Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Σοκ! Τα τέρατα του Ιεχωβά κακοποίησαν 1.000 παιδιά

s_271

Σάλος στην Αυστραλία από τις αποκαλύψεις για βιασμούς ανηλίκων που άρχισαν από το 1950

Το βαρύ πέπλο σιωπής, που είχε πέσει εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα πάνω στην Εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Αυστραλία, σκέπαζε ένα τεράστιο, ανομολόγητο σκάνδαλο. Ενα σκάνδαλο στο οποίο ουσιαστικά συμπυκνώνεται το αποτέλεσμα της άσκησης της δύναμης και της επιρροής των ισχυροτέρων απέναντι στα πιο αδύναμα μέλη των τοπικών κοινωνιών – τα οποία και στην περίπτωση αυτήν δεν ήταν άλλα από τα εκατοντάδες μικρά παιδιά, που φέρεται ότι έπεσαν θύματα των αρρωστημένων σεξουαλικών επιθυμιών διεστραμμένων ενηλίκων.
Σοκαρισμένη η αυστραλιανή -και όχι μόνο- κοινή γνώμη παρακολουθεί τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις που γίνονται στο πλαίσιο της διερεύνησης του σκανδάλου, το οποίο λάμβανε χώρα στους κόλπους της Εκκλησίας Μαρτύρων του Ιεχωβά. Οι εκπρόσωποί της, όμως, όπως προκύπτει από τις έρευνες, δεν κατήγγειλαν ποτέ στην αστυνομία πάνω από 1.000 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, οι οποίες χρονολογούνται εδώ και τουλάχιστον 60 χρόνια.
Μάλιστα, κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας σχετικά με τις ενέργειες της Εκκλησίας Μαρτύρων του Ιεχωβά, ο Ανγκους Στιούαρτ, ανώτερος σύμβουλος της Αυστραλιανής Βασιλικής Επιτροπής για τις Θεσμικές Αντιδράσεις στη Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών (η οποία θεσπίστηκε το 2013, εν μέσω καταγγελιών για σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας στη χώρα), δήλωσε: «Ενώπιον της Βασιλικής Επιτροπής θα κατατεθούν στοιχεία, από τα οποία θα προκύπτει ότι, από τους 1.006 φερόμενους ως δράστες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης που αναγνωρίστηκαν από την Εκκλησία από το 1950, ούτε ένας δεν καταγγέλθηκε από αυτήν στις Αρχές». Συνεχίζοντας, δε, τόνισε πως «αυτό υποδηλώνει ότι πρόκειται για πρακτική της Εκκλησίας Μαρτύρων του Ιεχωβά να αποκρύπτει τις πληροφορίες που αφορούν τα αδικήματα για παιδική σεξουαλική κακοποίηση και να μην τα καταγγέλλει στην αστυνομία ή στις άλλες αρμόδιες Αρχές».
Σύμφωνα με τον Στιούαρτ, η Εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, αριθμεί παγκοσμίως περίπου 8.000.000 μέλη, ενώ στο αυστραλιανό παρακλάδι της έχουν εγγραφεί περίπου 68.000 μέλη. Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι η εκκλησία διέγραψε 401 μέλη της έπειτα από εσωτερικές ακροαματικές διαδικασίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, επέτρεψε τελικά σε 230 από αυτά να επιστρέψουν στους κόλπους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.