Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 12 ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΜΑΡΑΣ


ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 12 ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΜΑΡΑΣ

Με βυζαντινή κατάνυξη αλλά και μεγαλοπρέπεια  που αρμόζει προς του Αγίους Αποστόλους εορτάσθει φέτος η Ιερά Πανήγυρη της Συνάξεως των 12 Αποστόλων Καμάρας .

Το Σαββάτο  29 Ιουνίου 2013 έγινε ο πανηγυρικός εσπερινός  μετά αρτοκλασίας , με την συμμετοχή πλήθους κόσμου από την Καμάρα και τις γύρω περιοχές  τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Μεγαγιάννης και εφημέριος μας μαζί με τον  Πρωτοπρεσβύτερο Φώτιο Τζαμουράνη  από την ενορία του Δυρραχίου έψαλε ο κκ Ιωάννης Δημόπουλος .

Τον πανηγυρικό της ημέρας κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Μεγαγιάννης .

Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού προσφέρθηκαν γλυκά και αναψυκτικά στον λαό.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου έγινε με κατάνυξη και βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια η πανηγυρική θεια λειτουργία μετά αρτοκλασίας .

Την θεια λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Μεγαγιάννης μαζί με τον Πρωτοπρεσβύτερο Ηλία Κομινάκη από την ενορία του Τουρκολέκα .

Έψαλαν από την Ελληνίτσα ο κκ Μαδούρος Παναγιώτης , Από το Τουρκολέκα  ο κκ θεοδωρόπουλος Γεώργιος, από την Καμάρα ο κκ Ιωάννης Δημόπουλος και ο Πρωτοψάλτης Ιωάννης Χιλίαρχος από την Βελιγοστή οι Ιεροψάλτες της ενορίας βελιγοστής , και από το Καμποχώρι ο κκ Νικόλαος Παυλίδης μετά το πέρας της Ιεράς Πανηγύρεως υπήρξε ανοικτή τράπεζα για όλον τον λαό  καθώς και ζωντανή μουσική όπου έπαιξαν κλαρίνο ο κκ Χριστοφιλάκης Ιωάννης κιθάρα και τραγούδι ο κκ Ιωάννης Δρακόπουλος .

Εκ μέρους του Ιερού Ναού θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον εφημέριο μας Ιερέα  Μιχαήλ Μεγαγιάννη τον Ιερέα Φώτιο Τζαμουράνη από το Δυρράχιο, τον Ιερέα Ηλία Κομινάκη από το Τουρκολέκα , δια την συμμετοχή τους στην Ιερά πανήγυρη όλους τους Ιεροψάλτες όπου με την βυζαντινή τους μελωδία λάμπρυναν την Ιερά Πανήγυρη.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους κατοίκους των γύρω χωριών καθώς και τους τοπικούς άρχοντας των χωριών Καμάρας Δυρραχίου, Τουρκολέκα, Ποταμιάς , Βελιγοστής , Καμποχώρι, Ελληνίτσας, Γιανναίων, την πρόεδρο του συλλόγου Βρεφοκρατούσας Αθηνών για παιδιά με νοητική στέρηση, για την παρουσία τους .

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους ευλαβείς προσκυνητές από την Κεφαλληνία και συγκεκριμένα από το Ληξούρι και τα χωρία Χαβδάτα και Χαβριάτα , Ντομάτα, Σαρλάτα , την Κρήτη και συγκεκριμένα από το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο  , την Λαμία και συγκεκριμένα από την Στυλίδα   την Θήβα και συγκεκριμένα από τα Χωρία  Μελισσοχώρι, Λουτουφί, Καπαρέλι , Κριεκούκι . Πυργί και Αμπελοχώρι  και την Αθήνα και Αττική  και συγκεκριμένα από τις περιοχές Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Πόρτο Ράφτη, Γλυκά Νερά, Παγκράτι, Αγία Παρασκευή , Πετρούπολη, Κάλαμο, Από την Καλαμάτα, και την Σπάρτη καθώς και την Κόρινθο και Λουτράκι όπου λάμπρυναν με την συμμετοχή τους την Ιερά Πανήγυρη.

Εκ μέρους του Ιερού Ναού θέλουμε να ευχηθούμε υγεία και πλούσια την ευλογία των Αγίων Αποστόλων σε όλους και όλες και του χρόνου .

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

 ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΩΤΟ

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.