Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Οι ''Εκκλησίες της Μέσης Ανατολής'' καταδικάζουν την επίθεση κατά του Πατριάρχη

 Οι ''Εκκλησίες της Μέσης Ανατολής'' καταδικάζουν την επίθεση κατά του Πατριάρχη

ierosolimon theogilos

Το Συμβούλιο των Αρχηγών των Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, με δήλωσή του προς τα ΜΜΕ, καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος Γ΄ στη Βηθλεέμ.
"Οι επαίσχυντες αυτές πράξεις πραγματοποιούνται από μια συγκεκριμένη όμαδα, και στην παρούσα στιγμή εκπορεύονται από προσωπικά συμφέροντα και ύποπτους προορισμούς" αναφέρει το Συμβούλιο των Αρχηγών των Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής.
Επίσης το Συμβούλιο τονίζει ότι την κύρια ευθύνη για την επίθεση έχει η Παλαιστινιακή Αρχή, διότι σύμφωνα με το status quo πρέπει να παρέχουν επαρκή προστασία στον Πατριάρχη και την συνοδεία του.
"Το ίδιο γεγονός μπορεί να επανηληφθεί κατά των Πατριαρχών άλλων Εκκλησιών, κατά τη διάρκεια των επισκέψεων τους στην αγαπημένη Παλαιστίνη" υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στη δήλωση το Συμβούλιο.
Κλείνοντας το Συμβούλιο τόνισε για ακόμη μια φορά την πλήρη υποστήριξη προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄, καταδικάζοντας παράλληλα τα ΜΜΕ εκείνα που θέλησαν με τον τρόπο αυτό να αμαυρώσουν την εικόνα του παλαιστινιακού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.