Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Αγρυπνία για την Αγία Ζώνη στη Μονή Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

agrypnia-13

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελείται αυτή την ώρα στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου η Αγρυπνία για την εορτή της Αγίας Ζώνης η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή.

Της Ιεράς Αγρυπνίας προξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος.
Στον δεξιό χορό τους ύμνους αποδίδουν οι Θωμάδες και οι Πατέρες από το Μπουραζέρι ενώ από τον αριστερό χορό οι Πατέρες της Μονής Βατοπαιδίου.
Να αναφερθεί ότι το Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είναι ασφυκτικά γεμάτο από εκατοντάδες πιστούς και Πατέρες του Αγίου Όρους που έσπευσαν για να τιμήσουν την Αγία Ζώνη.
Στο Συνοδικό της Μονής ο Μητροπολίτης Κισάμου αναφέρθηκε στο έργο της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, αλλά και στα συνέδρια που πραγματοποιεί.
Από την πλευρά του ο Γέροντας Εφραίμ ανέφερε ότι "παρά την οικονομική κρίση οι προσκυνητές στο Άγιον Όρος πληθαίνουν, και αυτό οφείλεται στη χάρη της Παναγίας".
"Είναι μεγάλη ευλογία ότι η Τιμία Ζώνη βρίσκεται στον Άθωνα, αλλά για εμάς μεγαλύτερη ευλογία που βρίσκεται στο Βατοπαίδι", πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Γέροντας Εφραίμ.
Κλείνοντας ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στα θαύματα που επιτελεί συνεχώς η Αγία Ζώνη, τονίζοντας οτι σε όποια μέρη της Ρωσίας πήγε η Αγία Ζώνη αυξήθηκαν κατά χιλιάδες οι τεκνοποιήσεις.
agrypnia-protes-2
agrypnia-protes-4
agrypnia-1
agrypnia-2
agrypnia-3
agrypnia-4
agrypnia-5
agrypnia-6
agrypnia-7
agrypnia-8
agrypnia-9
agrypnia-16
agrypnia-31
agrypnia-32
agrypnia-35
agrypnia-36
agrypnia-37
agrypnia-38
agrypnia-39
agrypnia-40
agrypnia-42
agrypnia-44
agrypnia-45
agrypnia-46
agrypnia-51
agrypnia-52
agrypnia-54
agrypnia-55
agrypnia-57
agrypnia-58
agrypnia-59
agrypnia-60
agrypnia-64

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.