Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Χριστός γεννάτε δοξάσατε λαοί

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΜΑΡΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΟΥ

*********************************************************************************
Χριστός γεννάτε δοξάσατε λαοί

Αγαπητοί Αδελφοί Συγχωριανοί & Πνευματικά μου παιδιά  

Δια μία ακόμη φορά στην ζωή μας ήρθε  το μεγάλο γεγονός της Γεννήσεως του Σωτήρος όλου του κόσμου Ιησού Χριστού, ένα γεγονός όπου χωρίς την γέννηση του θεανθρώπου δεν θα υπήρχε Χριστιανός έπί της γής.
Μέγα το  μυστήριο και το γεγονός της γεννήσεως Αγαπητοί μου Αδελφοί ένας θεός να γίνεται ταπεινός άνθρωπος δια την σωτηρία του ανθρώπου.
Ο Απερίγραπτος θεός περιγράφεται, ο Ασώματος γίνεται σαρκικός, ο Αόρατος γίνεται ορατός , ο Άχρονος λαμβάνει χρόνο, εκείνος όπου έπλασε την φύση όλη Ουράνιον και επίγειον  μόνο με τον λόγο του και την σοφία του, πλάττετε και κτίζεται, εκείνος που δεν χωρεί στον ουρανό, την γή και την θάλασσα χωρείτε σε φάτνη αλόγων και ζώων.
Για το μεγάλο αυτό γεγονός έρχομαι σήμερα κοντά σας στην αγάπη σας με την επιστολή μου αυτή να σας προσκαλέσω όλους εις την Εκκλησία μας δια τις Άγιες ημέρες που ζούμε.
Η Εκκλησία Αγαπητοί μου συγχωριανοί και πνευματικά μου παιδιά όπου γης είναι το πρώτο σπίτι μας εκεί όλοι χωράμε δεν έχει διακρίσεις η Εκκλησία του Χριστού έχει αγάπη για όλα τα παιδιά της , και πάνω απ’ όλα τα αγκαλιάζει όπως είναι με στοργή σαν την στοργική  μητέρα που φροντίζει τα παιδιά της.
Έτσι και εγώ ταπεινά σας ζητώ να κοιτάτε δίπλα σας τον συνάνθρωπο μας  με αγάπη στοργή και πάντα να του δίνεται το χέρι της καρδιάς σας, δείχνοντας του ότι όλοι μας είμαστε μια οικογένεια και κυρίως παιδιά του ενός θεού μας του Ιησού Χριστού .
Ο άνθρωπος αγαπητοί μου μπορεί αν θέλει να κατορθώσει τα πάντα ,  είτε είναι καλό είτε είναι κακό , του έχει δώσει ο θεός μας την ελευθερία της σκέψεως και την ελευθερία των πράξεων του,  έτσι ώστε να δημιουργεί το τέλειο  και το σωστό η αντίθετα να καταστρέφει τα πάντα.
Γι’ αυτό βλέπουμε τον άνθρωπο πάντα να κάνει υπολογισμούς και να ετοιμάζεται για τις επόμενες ημέρες , όμως αγαπητοί αδελφοί τίποτα δεν μπορεί να κάνει ο άνθρωπος αν δεν έχει λάβει τα σωστά εφόδια στην ζωή του και αυτά τα λαμβάνει μέσα από την οικογένεια κατά πρώτο λόγο και την Εκκλησία του Χριστού κατά κύριο λόγο.
Εκκλησία δεν είναι μόνο οι Ιερείς , Εκκλησία είμεθα όλοι μας και γινόμαστε ένα σώμα με το μέγα μυστήριο της θειας ευχαριστίας , γινόμαστε μέρος της λατρείας του θεού μας.
Παράλληλα θα ήθελα να παροτρύνεται τα παιδιά μας να Εκκλησιάζονται , οι Νέοι μας είναι η συνέχεια όλου αυτού του μεγάλου οικοδομήματος που λέγεται οικογένεια και Εκκλησία , Αν λάβουν  τα παιδιά μας τα σωστά εφόδια μέσα από τον χώρο της εκκλησίας ,τότε να είσθε σίγουροι ότι ποτέ δεν θα πέσουν σε λάθος στην ζωή τους η στην κοινωνία όπου ζούμε, μια κοινωνία αδίστακτη , όπου κινείτε σε ρυθμούς ξέφρενους και προβληματικούς, ότι και να γίνεται τα παιδιά μας, οι Νέοι μας θα είναι ετοιμοπόλεμα στην ζωή για να πορευθούν εις αυτήν.
Με αυτά τα λόγια σας παρακαλώ να γίνουμε όλοι μας μια αλυσίδα ενότητας αγάπης και ομονοίας , όπου κανείς δεν θα μπορεί να την διασπάσει , και παράλληλα να είμαστε όλοι μας ενεργά μέλη της Εκκλησίας του Χριστού .
Εκ βάθους καρδίας σας εύχομαι  υγεία και αγάπην.
      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

                      Ο

           ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΣΑΣ
Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Μεγαγιάννης.


                              




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.