Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ


14ΗΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΓΡΑΠΤΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ Μιχαήλ Μεγαγιάννη


<< Σταυρός φύλαξ πάσης της οικουμένης >>.

Αγαπητά μου πνευματικά παιδιά και Αγαπητοί συγχωριανοί

Σήμερα η ορθόδοξος του Χριστού εκκλησία εορτάζει την παγκόσμιον ύψωση και προσκύνηση του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού.
Κατά την ημέρα την σημερινή την 14ην Σεπτεμβρίου, πολλά θαύματα έγιναν και μεγάλα γεγονότα όπου θα σας τα απαριθμήσω:
Πρώτον ύψωσε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Μακάριος έπι υψηλή εξέδρα τον Τίμιον Σταυρόν όπου είχε βρει η Αγια Ελένη.
Δεύτερον ύψωσε τον Τίμιον Σταυρόν ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος όταν επήρε τον τίμιον Σταυρόν από τους πέρσες οι οποίοι όταν κατέλαβαν τα Ιεροσόλυμα μεταξύ των πολλών λαφύρων πήραν και τον Τίμιο Σταυρό.
Ο τίμιος Σταυρός αποτελείτε από τριπλό δένδρο , Πεύκο , Κυπάρισσον, και Κέδρον.
Όταν Αγαπητοί μου συγχωριανοί ο Αβραάμ φιλοξένησε εις την δρυ της Μαμβρή τον τριαδικόν θεον με την μορφή των αγγέλων, κάθε Άγγελος  εδώρησε στον Αβραάμ και μια ράβδο και του είπαν να τις φυλάξει διότι θα  τις χρειαστούν αργότερα.
Και έτσι και έγινε πράγματι μετά το αμάρτημα του ανιψιού του Λώτ με την προσταγή του θεού ο Αβραάμ δώσει στον Λώτ τις τρεις ράβδους να τις φυτέψει ενωμένες να τις ποτίζει κάθε ημέρα από τον Ιορδάνη ποταμό σε απόσταση ενός μιλίου και όταν θα βλαστήσουν τότε θα συγχώρεση ο θεός τις αμαρτίες του Λώτ.
Ακόμα όποίος θα του ζητούσε νερό στον δρόμο να του προσφέρει και το υπόλοιπο να το πετά και φυσικά να μείνει αμίλητος από την στιγμή που θα παίρνει το νερό μέχρι να ποτίσει τις τρεις ράβδους.
Για 33 ολόκληρα χρόνια ο Λώτ προσπαθούσε να φτάσει στις ράβδους αυτές και πάντα ο εωσφόρος έβαζε την ουρά του και έτσι δεν το κατάφερνε μια όμως φορά μετά από 33 χρόνια ο Λώτ κατάφερε και πότισε τις τρεις αυτές ράβδους και αμέσως αυτές έγιναν ένα και έγινε δένδρο ψηλό με καλούς καρπούς.
Όταν ο βασιλέας Σολομών έκτιζε τον Ναόν του θεού για την σκεπή του ναού χρειάσθηκε ένα ίσιο δοκάρι και ορισμένου πάχους για να μπει στην σκεπή.
Το μόνο κατάλληλο δένδρο ήταν αυτό που είχε φυτέψει ο Λώτ, τότε διέταξαν και έκοψαν το δένδρο αυτό και προσπάθησαν να το τοποθετήσουν στην σκεπή του ναού του Σολομώντα αλλά όποτε πήγαιναν να το τοποθετήσουν το ξύλο αυτό μίκραινε, και έπεφτε κάτω.
Μετά από πολλές προσπάθειες αποφάσισαν ότι το ξύλο αυτό είναι κατηραμένο και το πέταξαν στις αποθήκες του ναού .
Τούτο το ξύλο που το θεωρούσαν κατηραμένο το πήραν και το έκαναν Σταυρό κατά την ημέρα της σταυρώσεως του κυρίου και έκει σταύρωσαν το κυριον μας Ιησούν Χριστόν με μοναδικό σκοπό αφού θα μικραίνει και θα μεγαλώνει το ξύλο αυτό το μαρτύριο του Ιησού Χριστού θα είναι μεγαλύτερο .
Μετά την ανάσταση του κυρίου μας οι γραμματείς και φαρισαίοι πήραν και έθαψαν τον Σταυρό και πάνω σε αυτό έριχναν τα σκουπίδια και τα μπάζα ώστε να μην τον βρουν ποτέ οι χριστιανοί.
Και στον Γολγοθά που ήταν παραπλεύρως  επάνω έχτισαν ειδωλικό ναό της Αφροδίτης.
Για τον λόγο αυτό χωρίστηκε η Ιερουσαλήμ σε δυο κοινότητες την εβραϊκή και την χριστιανική.
οποίος τολμούσε να πάει από την μια συνοικία στην άλλη και ιδίως νύκτα το σκότωναν αμέσως.
Όταν ο Μέγας Κωνσταντίνος είδε στον ουρανό τον Τίμιο Σταυρό με την επιγραφή Κωνσταντίνε
<<Εν Τούτω Νίκα>>. Και νίκησε τον Μαξέντιον, ανακήρυξε ως επίσημη θρησκεία την χριστιανική με το διάταγμα των Μεδιολάνων.
Και με θαυμαστό τρόπο το έτος 316 μχ χτίζετε η Κωνσταντινούπολη με τα όρια που έδειξε Άγγελος κυρίου και τήρησε πιστά ο Μέγας Κωνσταντίνος .
Μετά την πρώτη Οικουμενική Σύνοδο και τα εγκαίνια της πόλεως όπου δόθηκε το όνομα Κωνσταντινούπολης προς τιμή του Μέγα Κωνσταντίνου, τότε δια οράματος του θεού ο Μέγας Κωνσταντίνος στέλνει την μητέρα του Αγία Ελένη στα Ιεροσόλυμα με πολύ στρατό και μεγάλη συνοδεία για να βρουν τον Τίμιον Σταυρόν.
Στα Ιεροσόλυμα υποδέχεται την Αγια Ελένη ο Πατριάρχης Μακάριος και πλήθος κλήρου και λαού.
Όμως οι ραβίνοι με πολύ μυστικότητα κρύβουν το σημείο που ήταν θαμμένος ο Σταυρός.
Το θαυμαστό είναι ότι κάθε ημέρα ο τίμιος Σταυρός έκανε θαύματα για να δείξει την παρουσία του αλλά οι ραβίνοι τα εξαφάνιζαν.
Πρώτον εις το σημείο που ήταν θαμμένος ο τίμιος Σταυρός πλησίον του Γολγοθά κάθε πέμπτη βράδυ   έβγαινε ένας βασιλικός όπου είχε έντονη ευωδία αλλά ο ραβίνος τα μεσάνυκτα τον ξερίζωνε για να μην φανεί η μεγάλη χάρη του τιμίου Σταυρού.
Δεύτερον εις τον Πανάγιον Τάφο του κυρίου μας, την νύκτα φαινόταν σαν μεγάλος προβολέας το Τίμιο και Άγιον Φώς με ένα λευκό περιστέρι ακριβώς στο μέσο αυτού.
Τρίτον εις το Άγιο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού κάθε βράδυ ένα ξεχωριστό πουλάκι κελαηδούσε με μια ξεχωριστή φωνή  όπου διαπερνούσε τα αυτιά των Εβραίων.
Τέταρτον στον Τάφο της Υπεραγίας Θεοτόκου κάθε Σαββάτο βράδυ έβγαινε ένας κατάλευκος κρίνος όπου και αυτόν το ξερίζωνε ο εκάστοτε ραβίνος τα μεσάνυκτα.
Όλα αυτά τα μεγάλα γεγονότα τα ήξεραν μόνο οι ραβίνοι και τα κρατούσαν σαν επτασφράγιστο μυστικό και για όποιον είχαν την παραμικρή υποψία τον φόνευαν αμέσως.
Όταν η Αγία Ελένη πήγαινε στους γραμματείς και τους φαρισαίους , στους άρχοντας της Ιερουσαλήμ και ζητούσε να της υποδείξουν που είναι οι άγιοι τόποι αυτοί παμπόνηρα την έστελναν σε άλλο μέρος εντελώς αντίθετα από αυτούς.
Για 3 ολόκληρα χρόνια οι γραμματείς και οι φαρισαίοι και οι άρχοντες κορόιδευαν την Αγία Ελένη.
Στην ακολουθία της Αγίας Ελένης υπήρχε ένας αξιωματικός όπου τον ερωτεύθηκε μια κόρη ενός ραβίνου Ιερέα η κόρη αυτή ήξερε το μεγάλο μυστικό πάει στην Αγία Ελένη της ζητάει να την βαπτίσουν χριστιανή και να της δώσει για άνδρα της τον αξιωματικό και φυσικά να την πάρουν μαζί τους και αυτή σαν αντάλλαγμα θα πει που είναι οι άγιοι τόποι.
Έτσι και έγινε, η Αγία Ελένη βάζει παντού φρουρούς και αρχίζει τις ανασκαφές σε βάθος 20 οργιές βρίσκουν τρεις Σταυρούς και τα καρφιά όπου είχαν σταυρώσει τον Κύριον μας.
Φυσικά δεν ήξεραν ποίος ήταν ο Σταυρός του Κυρίου μας αλλά η πρόνοια του θεού όλα τα τακτοποιεί λίγο πιο πέρα περνούσε μια νεκρική πομπή μιας γυναίκας την σταματά η Αγία Ελένη και αρχίζει να βάζει έναν έναν τον Σταυρόν πάνω στην νεκρή, στους δυο πρώτους δεν έγινε τίποτα στον τρίτο Σταυρό μόλις η Αγία Ελένη τον ακούμπησε στην νεκρή αυτή γυναίκα αμέσως αναστήθηκε, και έτσι βεβαιώθηκαν ποίος ήταν ο Σταυρός του κυρίου μας.
Αυτός ο τίμιος Σταυρός της Σταυρώσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού υψώθηκε από τον πατριάρχη Μακάριο σαν Σήμερα στην Αγια Πόλη των Ιεροσολύμων.
Αγαπητά μου πνευματικά παιδιά ,Αγαπητοί μου συγχωριανοί Αυτός ο τίμιος Σταυρός όπου δια 2013 έτη μοιράζεται σε όλο τον κόσμο δια θεραπεία και σωτήρια των ψυχών ο ίδιος Σταυρός όταν ο κύριος μας έλθει να κρίνει ζώντας και νεκρούς θα ενωθεί ξανά με θαυμαστό τρόπο και θα προηγηθεί της Δευτέρας παρουσίας του κυρίου μας , από τον Ορθόδοξο Πατριάρχη των Ιεροσολύμων όπου άγγελοι θα τον παραλάβουν και θα τον μεταφέρουν στον ουρανόν.
Ο τίμιος σταυρός είναι το όπλο του κάθε ορθοδόξου χριστιανού επί της γης όταν κάνουμε σωστά τον τίμιο σταυρό τότε παράλληλα κάνουμε ομολογία της πίστεως μας προς τον τριαδικό θεον μας.
Ο κόσμος μας όλος είναι αδελφοί μου σε μια διαρκεί μάχη μεταξύ του και η μάχη αυτή έχει σαν  αποτέλεσμα ο άνθρωπος να χάσει  την επαφή του με τον Σωτήρα του κόσμου τον Ιησού Χριστό , έχασε ο άνθρωπος την μετάνοια του έχασε την ταπείνωση του όλο αυτό αδέλφια μου οδηγεί τον άνθρωπο προς την απώλεια του .
Γέμισε ο κόσμος από ανθρώπους όπου έχουν σαν πρώτο μέλημα τους την υλη και τίποτα άλλο και έχασε την ουσία που είναι η πιστή του στον θεον μας και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όλα αυτά που βλέπουμε δίπλα μας γύρω μας .
Γέμισε ο κόσμος από αιρέσεις από πλάνους όπου δήθεν μόνο αυτοί έχουν την αλήθεια στα χέρια τους με αποτέλεσμα να  προσπαθούν να παγιδεύσουν τον άνθρωπο και να τον κάνουν θύμα τους και όποιος τολμήσει να φύγει από εκεί απειλείται η ζωή του .
Γέμισε ο κόσμος αδελφοί μου από άθεους
ψευδόκουλτουριάρηδες όπου προσπαθούν να μας πουν τα μεγάλα τα αναληθή τα ψεύτικα λόγια για να γοητεύουν και να αποκτήσουν οπαδούς με σκοπό να τους εκμεταλλευτούν όταν θα χρειαστεί.
Γέμισε ο κόσμος αδελφοί μου από οπαδούς του σατανά και έξυπνους σατανολατρες με σκοπό να οδηγήσουν τον άνθρωπο στα δίκτυα τους .
Γέμισε ο κόσμος αδελφοί μου από προδότες της πίστεως μας όπου κάνουν το παν δια μια φωτογραφία και δια ένα ασπασμό με τους αιρετικούς ψευδοποιμένες .
Γέμισε ο κόσμος αδελφοί μου από ψεύτες και πολέμιους της αληθείας που δεν είναι άλλη από την ορθή πίστη μας .
Δέστε τι γίνετε δίπλα μας άλλα πρώτα σε εμάς η πείνα θερίζει τον λαό μας η φτώχεια η ανέχεια η μιζέρια κυριαρχεί παντού χάθηκε το χαμόγελο και η αισιοδοξία από τον λαό μας χάθηκε η ελπίδα για τα παιδιά μας χάθηκε η λεβεντιά του Έλληνα , παντού βλέπουμε πρόσωπα σκυθρωπά παντού σκυμμένα κεφάλια παντού δάκρυα και πόνος , θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες έχουν πέσει του ρόλου τους, τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μας είναι σαν να βλέπω τον Κολοκοτρώνη τον Παπαφλέσσα τον Νικηταρά και να κλαίνε δια τις θυσίες τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ Έλληνες .
Είναι σαν να τους ακούω και λένε προς όλους αυτούς τους ανθέλληνες έξω ορέ από την Ελλάδα μας .
Και σαν μην έφτανε όλο αυτό έχουμε και την επέκταση του Ισλαμικού τόξου παντού γυρίσαμε στην εποχή των διωγμών κατά των χριστιανών με την ποιο ακραία μορφή αποκεφαλισμοί σφαγές δολοφονίες  και θάνατος παντού όποιος ομολογεί την πίστη του τον περιμένει μαρτύριο και θάνατο και οι μεγάλοι της γης σφυρίζουν αδιάφορα , ετοιμάζοντας ακόμα περισσότερα όπλα κατά των συνανθρώπων μας . Αίσχος και Ντροπή τους .
Αδέλφια μου πνευματικά μου παιδιά αδελφοί συγχωριανοί πονά η ψυχή μου ως Ιερέα του υψίστου δεν με νοιάζει αν με πουν γραφικό ας με πουν ότι τους κατέβει στον ξερό τους το κεφάλι εξ άλλου όλοι αυτοί οι ανθέλληνες και οι άθεοι έχουν απώλεια μνήμης,   είμαι υποχρεωμένος να μην σιωπήσω αντιθέτως  θα φωνάζω προς κάθε κατεύθυνση ότι είμεθα σε καιρό κρίσεως τα σημεία των καιρών είναι εδώ μπροστά μας πρέπει όλοι μας να ενωθούμε με οδηγό τον Τίμιο Σταυρό και να δημιουργήσουμε αναχώματα , να δημιουργήσουμε κάστρα απόρθητα δια την πατρίδα μας τα παιδιά μας την οικογένεια και την ορθοδοξία μας .
Ο αγώνας όλων μας είναι δύσβατος και ανηφορικός άλλα έχουμε ελπίδα και οδηγό την ομολογία της πίστεως μας τον τίμιο σταυρό και τον σωτήρα Χριστό .
Ψηλά το κεφάλι όλοι μας σηκώστε τον σταυρό όλοι και να ξέρεται ότι ο κύριος μας και θεός μας θα είναι δίπλα μας.
Χαίρε Σταυρέ Τίμιε
Εύχομαι εις όλους να είμεθα όλοι εκεί δια να υποδεχθούμε τον Τίμιο Σταυρό κατά την φοβερά ημέρα της κρίσεως να είσθε όλοι καλά χρόνια πολλά σε όλους.
Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Μεγαγιάννης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.