Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ

ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Η Μ Ω Ν   Ι Η Σ Ο Υ   Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Υ

Αγαπητοί Συγχωριανοί & Πνευματικα μου παιδια
Για μια ακόμη φορά στην ζωή μας βαδίζουμε όλοι μας προς το Άγιον Πάσχα και τα φρικτά  Πάθη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού .
Αυτό το μεγάλο γεγονός της Εκκλησίας μας το γεγονός των Αγίων και φρικτών Παθών καλούμεθα όλοι μαζί να το ζήσουμε και εμείς όπως τότε και να γίνουμε ένα με αυτό.
<< Περίλυπος είναι η ψυχή μου έως θανάτου >> είπε ο κύριος μας στον Κήπο της Γεσθημανής , όχι για το βάρος του Σταυρού ή το αίμα που θα έχυνε δια να ξεπλύνει τον άνθρωπο από την αμαρτία, αλλά γιατί προέβλεπε ότι η θυσία του δεν θα ωφελούσε όλους τους ανθρώπους λόγω της αχαριστίας του ανθρώπου όπου πολύ γρήγορα ξεχνά.
Περίλυπος ήταν η ψυχή του Κυρίου μας γιατί προέβλεπε ως θεός και παντογνώστης  ότι κάθε χρόνο στις Εκκλησίες θα γινόταν η ανάμνηση των Παθών ως μια απλή ιστορία και θα παρουσιαζόταν ο Σταυρικός θάνατος, σαν απλή σκηνή όπου έπρεπε να γίνει για να θυμόμαστε αλλά  χωρίς όμως συντριβή καρδίας και δάκρυα μετανοίας.
Περίλυπος ήταν η ψυχή του Κυρίου μας ,και δάκρυσε ο θεός μας και δακρύζει κάθε ημέρα κάθε ώρα κάθε δευτερόλεπτο διότι προέβλεπε για τους ανθρώπους να βλασφημούν το όνομα του στους δρόμους στις πλατείες στα καφενεία παντού από ανευλαβείς ανθρώπους έτσι απλά χωρίς ίχνος τον ποίον υβρίζουν και γιατί τον υβρίζουν.
Ο κύριος μας πηγαίνει εκουσίως να δώσει το αίμα του στον Σταυρό για να σώσει τον άνθρωπο από την πλάνη του διαβόλου ,και κυρίως για να οδηγήσει τον άνθρωπο: στον δρόμο τον ορθό, στον δρόμο τον καλό, στον δρόμο της αγάπης , στον δρόμο Σωτηρίας  του.
Ο κύριος μας δέχεται τόσα Πάθη αλλά κυρίως ,Σταυρικό θάνατον για να κερδίσει εμάς τους ανθρώπους και να οδηγήσει όλους μας στον καλόν Παράδεισον τον ουράνιο χωρίς την ύλη και τα βάρη των δικών μας υλικών Παθών όπου πολλές φορές αυτά μας κατευθύνουν στην ζωή λανθασμένα.
Είναι Αγαπητοί μου σαν να ακούω τα λόγια του ΑΔΗ όπου δεν άντεξε να κρατήσει τον θεον μας εκεί κάτω να λέει προς τους ανθρώπους που τον Σταυρώσανε:
Ω αχάριστο γένος των Εβραίων, δια πιο λόγο τον ευεργέτη σας τον σταυρώσατε ;
Γιατί σας ανάστησε τους νεκρούς σας;
Γιατί τους παραλυτικούς σας συνέσφυξεν;
Γιατί τους ασθενείς σας εθεράπευσεν;
Γιατί θανατώσατε αυτόν που σας έθρεψε με ουράνιο μάννα εις την έρημο;
Και αντί να τον ποτίσετε με ύδωρ όπως έκανε ο ίδιος δίνοντας σας ύδωρ από την πέτρα ύδωρ καθαρότητος του δώσατε να πιεί χολή γιατί;
Να γιατί ήταν Περίλυπος η ψυχή του Κυρίου μας έως θανάτου για όλα αυτά που ο άνθρωπος ξέχασε και δυστυχώς ξεχνά .
Ο Κύριος μας  έρχεται προς εμάς και μας προσκαλεί  όλους μας να του ανοίξουμε την θύρα της καρδίας μας για να μπει μέσα σε εμάς και να γίνει ένα με εμάς , εμείς πως θα υποδεχθούμε τον Κύριον μας ;
Θα τον υποδεχθούμε έτσι απλά επειδή ήρθε το Πάσχα ; η όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να γίνουμε και εμείς μέρος του φοβερού και φρικτού Πάθους του και κυρίως θα πάθουμε και εμείς δια τον θεον μας , όπως ο θεός μας έπαθε δια εμάς;.
Σαφώς  δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι σε όλο αυτό το μεγάλο γεγονός , Σαφώς και όλοι μας όλοι οι Χριστιανοί και κυρίως εμείς οι κάτοικοι αυτού του χωριού όπου έχουμε μεγάλη αγάπη πρός τον κύριον και θεόν μας θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας δια το μεγάλο αυτό γεγονός των Παθών του Κυρίου και θεού μας.
Αγαπητοί μου Συγχωριανοί σας προσκαλώ όλους  και όλες τις άγιες αυτές ημέρες να έρθουμε όλοι μας κοντά στην Εκκλησία του χωριού μας , να δώσουμε όλοι μας ένα μεγάλο μέρος του εαυτού μας, και πραγματικά να νιώσουμε το Άγιον Πάσχα .
Ας κάνουμε ότι είναι δυνατόν καλύτερα αυτές τις ημέρες να συγχωρεθούμε μεταξύ μας να αγαπηθούμε και κυρίως όλοι μας να γίνουμε ένα με την Εκκλησία και τον Κυριον και θεον μας, ελάτε όλοι  να μην λείψει κανείς αυτές τις άγιες ημέρες που διανύουμε , για να αφήσουμε τον παλαιό άνθρωπο που κουβαλάμε και να ενδυθούμε τον νέον άνθρωπο έτσι όπως τον θέλει ο δημιουργός μας ο κύριος και θεός μας .
Να είσθε όλοι καλά
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Ο
ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΣΑΣ
+Πρωτοπρεσβύτερος
Μιχαήλ Μεγαγιάννης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.