Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Υπάρχει ελπίδα Κύριε και θεέ μου ;





Αγαπητοί μου αδελφοί και Πνευματικά μου τέκνα όπου γης 
τα εφετινά Χριστούγεννα που σε λίγες ημέρες θα εορτάσουμε βρίσκουν τον ευλογημένο  Ελληνικό λαό μας σε μια πολύ κρίσιμη  κατάσταση σε όλα τα επίπεδα.  

Κρίση Οικονομική με τους κακόβουλους δανειστές να επιβάλλουν στον λαό μας τεράστιες και δυσβάστακτες φορολογίες .

Κρίση στην Νεολαία μας όπου η ανεργία καλπάζει και έχει ξεπεράσει τα όρια της . Κρίση για τους Οικογενειάρχες όπου δίνουν τον προσωπικό τους αγώνα για την επιβίωση τους και την επιβίωση των παιδιών τους .

 Κρίση για τους ηλικιωμένους ανθρώπους όπου μια ζωή μοχθούσαν για μια καλύτερη ζωή για καλύτερα γηρατειά αλλά σήμερα βιώνουν και αυτοί τον αγώνα της επιβίωσης

Κρίση σε όλα τα επίπεδα και για πάρα πολλούς ανθρώπους έχει χαθεί η ελπίδα και έχει σβήσει το χαμόγελο από τα χείλη τους. Ο συνάνθρωπος μας πλέον έχει φτάσει στα όρια του και δεν αντέχει άλλο όλο αυτό το κακό που γίνεται , πολλοί δεν αντέχουν και απελπίζονται και το χειρότερο φτάνουν στην αυτοκτονία όπου είναι μέγα αμάρτημα .  

Η αγωνία όλων μας έχει κάνει τον άνθρωπο να ζει μέσα σε ένα αβέβαιο μέλλον .     Το τι έχει φταίξει το ξέρουν όλοι αυτοί που έχουν μπλεχτεί άμεσα σε όλα αυτά που οδήγησαν την χώρα μας σε αυτόν τον κατήφορο .                                                                       Ο Ορθόδοξος Χριστιανός και όλοι εμείς που βιώνουμε το μεγάλο αυτό πρόβλημα στρεφόμαστε προς τον θεον μας και ζητάμε από αυτόν να μας πει τι έχουμε κάνει λάθος ως άνθρωποι και ως κοινωνία , παράλληλα ζητάμε από τον καλόν θεον μας να μας πει τι ακριβώς θέλει από τον άνθρωπο να κάνει  για να μπορέσει  ο άνθρωπος να ξεφύγει και να μην υποφέρει  σήμερα απ’ όλα αυτά.

Όλοι μας βλέποντας ότι γίνεται σήμερα αισθανόμαστε πολύ αδύναμοι και πτωχοί, για να δώσουμε μία δική μας ανθρώπινη απάντηση. Γι’ αυτό  τον λόγο προσφεύγουμε στον αιώνιο Θεον μας , και ζητάμε από αυτόν να φανερώσει σε μας τους ταπεινούς δούλους  του τον τρόπο για να ξεφύγουμε από’ όλα αυτά τα δεινά .

Αιτία των δεινών μας αγαπητοί μου αδελφοί και πνευματικά μου παιδιά  είναι  οι αμαρτίες του λαού μας.  Όλα μας βρήκαν για τις αμαρτίες μας αδελφοί μου ξεφύγαμε απ’όλα δώσαμε τροφή στον σατανά και γίναμε ξύλινοι άνθρωποι αντί να γίνουμε άνθρωποι της αγάπης και της ομολογίας μας στον Κυριον μας.  . Αμαρτήσαμε πολύ, και  ξεχάσαμε τον θεον μας . Δεν τηρήσαμε και δεν τηρούμε τις εντολές του αντιθέτως κάνουμε τα πάντα να τις ποδοπατήσουμε .                                                                                                            Δεν γίναμε ένα με τον θεον μας  , ώστε να ευτυχήσουμε αντιθέτως γίναμε οπαδοί του χρήματος και των εφήμερων απολαύσεων ξεχνώντας ότι ο κύριος μας βλέπει και καταγράφει  με αποτέλεσμα την πτώση μας .. Και τώρα όλοι μας παραδοθήκαμε  στα χέρια του  εχθρού μας, του Σατανά .  

Αγαπητοί μου αδελφοί και πνευματικά μου παιδιά  σήμερα σας κάνω μια πρόσκληση μετανοίας και προσευχής  σας προσκαλώ να επιστρέψουμε στην πνευματική μας  μετάνοια αυτήν που άφησαν σε εμάς οι Πατέρες μας ως παρακαταθήκη , να επιστρέψουμε στον θεον μας και να τον βάλουμε μέσα στην καρδιά μας , να τον κάνουμε οδηγό της ζωής μας και να γίνουμε όλοι μας μια αλυσίδα ορθόδοξης αγάπης και μετανοίας .

Να κάνουμε όλοι μαζί έναν τεράστιο αγώνα  για να επαναφέρουμε στα σχολεία μας την εικόνα του Ιησού Χριστού , τα παιδιά μας να διδάσκονται την αλήθεια όπου δεν είναι άλλη από την Αγία Ορθοδοξία μας ,  Να κάνουμε αγώνα  ως Ορθόδοξοι Έλληνες προς κάθε κατεύθυνση όπου θέλουν να κάνουν την Πατρίδα μας χώρα ηττημένων αντίθετα να γίνουμε οι νικητές της Ορθοδοξίας μας , Να γίνουμε ξανά οικογένεια, να γίνουμε ξανά άνθρωποι με ανθρωπιά και όχι άνθρωποι ρομπότ  .

Να κάνουμε αγώνα ώστε κάθε αδελφός μας να έχει και να ζει αξιοπρεπώς μέσα από την Ορθόδοξη αδελφική αλληλεγγύη .

Να κάνουμε αγώνα για όλα αυτά που ο καλός θεός μας έστειλε εδώ στην γη και να αποτρέψουμε τα σχέδια του σατανά .

Αδέλφια μου προσωρινά χάσαμε τον προσανατολισμό μας,  ε ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε ξανά στον δρόμο μας , στον δρόμο του καλού θεού μας.

Σε λίγες ημέρες θα εορτάσουμε την μεγαλύτερη εορτή της Ορθοδοξίας μας τα Χριστούγεννα και την λέω μεγαλύτερη εορτή διότι χωρίς την γέννηση του θεανθρώπου δεν θα υπήρχε σήμερα χριστιανός στην γη   .                                                                            
Ναι Αγαπητοί μου αδελφοί και πνευματικά μου παιδιά Η ελπίδα πάλι έρχεται κοντά μας .

Η γέννηση του Κυρίου μας γεννά ξανά την Ελπίδα του λαού μας  διότι ευχόμαστε και προσευχόμαστε με την γέννηση του θεανθρώπου να γεννηθεί  ξανά ο άνθρωπος καλύτερος από το χτες  χωρίς πείνα, χωρίς  φτώχεια, χωρίς πόνο και δυστυχία αλλά , να γίνει όπως ακριβώς τον θέλει ο κύριος μας άξιος της επουρανίου βασιλείας του .

Εύχομαι να ξαναγεννηθεί η ελπίδα του λαού μας και όλοι μαζί να πορευθούμε στα Χριστούγεννα ευλογημένοι από τη θεον μας .

Από τα Βάθη της καρδιάς μου Καλά Χριστούγεννα

Ο Πνευματικός σας Πατέρας

Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Μεγαγιάννης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.