Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Συνάντηση Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο


ilarion theofilos
Με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλο Γ΄ είχε συνάντηση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στις 10 Ιανουαρίου 2019 ο Μητροπολίτης
Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο οποίος με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου επισκέπτεται τους Αγίους Τόπους.
Στη συζητήση μετείχαν ο Γέρων Αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος, ο Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Αρχιεπίσκοπος Λύδδης Δημήτριος, ο Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Αίλισοφ, ο Αρχηγός της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ, και ο Ιερομόναχος Δομετιανός Μαρκαριάν, στέλεχος της Αποστολής.
Συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων διμερούς ενδιαφέροντος.
Ειδικότερα δε εθίγη το θέμα της καταστάσεως των χριστιανών της Μέσης Ανατολής, οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των Πατριαρχείων Ιεροσολύμων και Μόσχας, καθώς και τα προβλήματα των διορθοδόξων σχέσεων.
Ἐν κατακλείδι της διάρκειας μιάμισης ώρας και πλέον συναντήσεως, η οποία διεξήχθη σε θερμό και φιλικό κλίμα, υπήρξε ανταλλαγή ενθυμίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.