Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Θεία Λειτουργία στο χωριό Νκόνκο της Κανάγκα (ΦΩΤΟ)

nkonko kanaga 13

Μια ιεραποστολική ομάδα από την Κανάνγκα ξεκίνησε να τελέσει την Θεία Λειτουργία στο χωριό Nkonko της Επαρχίας Κανάνγκα.

Ο δρόμος κακοτράχαλος, ο καιρός βροχερός, αλλά ο πόθος ζωηρός να συναντήσουν τους απλούς αλλά πιστούς χωρικούς.

Από την προηγούμενη ημέρα είχε αποσταλεί ιερεύς να εξομολογήσει τους πιστούς, να τελέσει τον αναστάσιμο εσπερινό του Σαββάτου και να προετοιμάσει τα της κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας.

Το χωριό Nkonko, έχει ταλαιπωρηθεί πολύ, ένεκα του εμφυλίου πολέμου, αφού βρισκόταν πάνω στην εμπόλεμη ζώνη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μεταβούν ιερείς για να τελέσουν την Θεία Λειτουργία.

Έτσι, μόλις πριν από ένα περίπου μήνα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάνγκας κ. Θεοδόσιος απέστειλε ιερέα, τον π. Νικόλαο, προκειμένου να ανασυστήσει λειτουργικά την ενορία, να επαναφέρει τα λογικά πρόβατα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, να βαπτίσει κατηχουμένους, να τους λειτουργήσει και να τους κοινωνήσει.

Τους υποσχέθηκε δε ότι σύντομα θα επισκεπτόταν την ενορία και ο ίδιος ο Μητροπολίτης για να ευλογήσει τους πιστούς και να οργανώσει εκ νέου την ενορία.

Πράγματι, Κυριακή των Απόκρεω, ο Μητροπολίτης συνοδευόμενος από κληρικούς και λαϊκούς έφθασε στο χωριό και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πρόχειρο Ναό που είχαν κατασκευάσει από χόρτα. Ο καιρός ήταν βροχερός.

Είχαν μεν τοποθετηθεί κάποιες παλαιές τέντες πάνω από τα χόρτα, αλλά κι αυτές ήταν γεμάτες τρύπες με αποτέλεσμα να χρειάζεται να μετακινούν συνεχώς την αυτοσχέδια Αγία Τράπεζα καθώς και την Αγία Πρόθεση ώστε να προστατεύσουν τα Τίμια Δώρα από την βροχή.

Ήταν κάτι εντελώς ξεχωριστό! Στιγμές μοναδικές, όμορφες, συγκινητικές.  Οι πιστοί, που οι περισσότεροι στεκόντουσαν μέσα στην βροχή, όχι μόνο δεν σκορπίστηκαν αλλά συνέψαλλαν με την χορωδία τους ύμνους.

Ο Σεβασμιώτατος Θεοδόσιος, αφού μετέφερε όπως πράττει πάντοτε τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄, ομίλησε επάνω στο ιερό Ευαγγέλιο, και εκδήλωσε με πολλαπλούς τρόπους την χαρά και την συγκίνησή του για την ευλογημένη εκείνη λειτουργική σύναξη.

Τους αποχαιρέτισε δε με την ευχή σύντομα να βρεθεί ξανά κοντά τους και να υμνήσουν και δοξολογήσουν τον εν Τριάδι ζώντα Θεόν.

nkonko kanaga 1

nkonko kanaga 1

nkonko kanaga 1



nkonko kanaga 1


nkonko kanaga 1

nkonko kanaga 1

nkonko kanaga 1

nkonko kanaga 1

nkonko kanaga 1

nkonko kanaga 1

nkonko kanaga 1

nkonko kanaga 1

nkonko kanaga 1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.