Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Συνάντηση Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

ilarion theofilos1
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου είχε συνάντηση με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλο Γ’, επισκέφθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2020 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας,
ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο οποίος με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών επισκέπτεται το Ισραήλ.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αρχηγός της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Αίλισοφ, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Εθιμοτυπίας του ΤΕΕΣ Ηγούμενος Θεοφάνης Λουκιάνοφ, ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Αποστολής Ιερομόναχος Δομετιανός Μαρκαριάν, ο Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί διορθοδόξων υποθέσεων Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, ο Ταμίας της Αποστολής Ιερομόναχος Αθανάσιος Μπούκιν.
Από πλευράς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων συμμετείχε ο Γέρων Αρχιγραμματέας Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος.
Ο Μακαριώτατος κ. Θεόφιλος ενημέρωσε τους προσκεκλημένους για τους εορτασμούς των Θεοφανίων στην Σιωνίτιδα Εκκλησία καθώς και για την κατάσταση στους Αγίους Τόπους και την περιοχή της Μέσης Ανατολής γενικότερα.
Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως εθίγη ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων διμερούς ενδιαφέροντος.
Μετά τη λήξη της συναντήσεως υπήρξε ανταλλαγή ενθυμίων μεταξύ του Πατριάρχη Θεοφίλου και του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα.
ilarion theofilos2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.