Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Χειροτονία νέου Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

xeirotonia larisis 216

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 7 Οκτωβρίου η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Ηλείας Γερμανός, Δωδώνης Χρυσόστομος, Σάμου Ευσέβιος, Μαντινείας Αλέξανδρος, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Φθιώτιδος Νικόλαος, Πειραιώς Σεραφείμ, Ύδρας Εφραίμ, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Σύρου Δωρόθεος, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Κυθήρων Σεραφείμ, Μεσογαίας Νικόλαος, Θηβών Γεώργιος, Πατρών Χρυσόστομος, Ιλίου Αθηναγόρας, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Κηφισίας Κύριλλος, Αρτης Καλλίνικος, Μαρώνειας Παντελεήμων, Άκκρας Νάρκισσος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Λαγκάδα Ιωάννης, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, τρικκης Χρυσόστομος, Γρεβενών Δαβίδ, Καρπενησίου Γεώργιος, Σταγών Θεόκλητος, Καβάλας Στέφανος, Μάνης Χρυσόστομος και οι Επίσκοποι Θαυμακού Ιάκωβος, Μεθώνης Κλήμης, Σαλώνων Αντώνιος και Θεσπιών Συμεών.
Επίσης στο ιερό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Βρεσθένης Θεόκλητος, Γλυφάδας Παύλος, Ιερισσού Θεόκλητος, Βελεστίνου Δαμασκηνός και Νεοχωρίου Παύλος.
Ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος προς τον νέο Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο, μεταξύ άλλων τόνισε: "Τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σε εξέλεξαν στην ιστορική Μητρόπολη Λαρίσης, και σε εξέλεξαν διότι γνωρίζουν από όλα τα χρόνια τα χαρίσματά σου και το ταπεινό του χαρακτήρος σου".
"Ο Θεός σε προίκισε με χαρίσματά και τα οποία τα είδαμε κατά την διακονία σου στην Εκκλησία της Ελλάδος" πρόσθεσε σε άλλο σήμειο ο Μακαριώτατος.
Να αναφερθεί ότι πλήθος κληρικών, μοναχών, μοναζουσών και πιστών συνέρρευσαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για να τιμήσουν με την παρουσία τους τον νέο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου και να του ευχηθούν για τα Αρχιερατικά του καθήκοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.